SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'ye Göz Tomografisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, bulunmaması nedeniyle göz hastalarının Malatya dışına gitmelerine neden olan Göz Tomografi cihazına kavuştu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, Göz Kliniği'nde büyük ihtiyaç duyulan "Optik Kohorens Tomografi" isimli cihazın alınarak hastaların hizmetine sunulduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Selim Doğanay, "Kliniğimiz; sarı nokta hastalığı, diyabetik retinopati ve diğer göz arkası hastalıklarının teşhisinde kullanılan ''Optik Kohorens Tomografi'' isimli cihaza kavuşmuş bulunmaktadır. Uzun süreden beri almayı planladığımız bu alet sayesinde, retina hastalıklarının teşhisinde büyük bir mesafe alacak olmamızın yanı sıra, hastalarımızın tedavi protokollerinde daha etkili tedaviler yapmamız mümkün olacaktır" dedi.

Prof.Dr. Doğanay, "Yılda yaklaşık 30 bin poliklinik, 2 bin civarında göz ameliyatı, 300 civarında lazer tedavisi yapılan kliniğimizde, yapılan ameliyatlar ve medikal teşhis ve tedavideki başarılarımız, gerek ilimiz ve çevresinde gerekse ülke genelinde büyük takdir toplamaktadır. Aynı zamanda yapmış olduğumuz bilimsel çalışmalar, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda birçok ödüle layık görülmüştür. Üniversitemizin dolayısı ile Malatya'mızın tanıtımı noktasında da düzenlemiş olduğumuz ulusal ölçekli toplantıların büyük katkı sağladığını düşünmekteyim. Kliniğimiz artık hastaların başka merkezlere sevk edildiği günlerden yurdumuzun birçok köşesinden hasta sevklerinin yapıldığı klinik haline gelmiştir. Bu gelişmeler gerek öğretim üyesi arkadaşlarımın gerekse asistan arkadaşlarımın çalışma azmine pozitif katkı sağlamaktadır."ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız