SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tövbe Etmek İçin Fırsat"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Dua etmek, tövbe etmek için bu geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu geceyi fırsat bilip iyi değerlendirmeliyiz” dedi. 

 12 Haziran Perşembe gününü, 13 Haziran Cuma gününe bağlayan gecenin Berat Kandili olması dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu kandil gecesinin iyi değerlendirilmesini isteyen İl Müftüsü Ümit Çimen, “Üç aylar gibi mübarek bir mevsimin içerisindeyiz. Üç aylar, Müslümanlar hayatlarına düzen verecekleri verdikleri mübarek aylardır. Müslümanların dini hayatlarında canlılık görüldüğü bir mevsimdir. Bu aynı zamanda kandiller geçidi denilen aylardır. Ramazan’ı daha yakından hissettiren berat kandiline ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Perşembe’ye Cuma gününe bağlayan akşam mübarek Berat Kandili idrak edilecektir. Berat, adı üstünde, suç ve cezadan kurtulmak demektir. Bu nedenle, bu gecede dua etmek, tövbe etmek için bu geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu geceyi fırsat bilip iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Bu gece, günahlardan arınmaya, hatalardan sıyrılmaya, yaratıcımızın rahmet ve mağfiretinden istifade etmeye gayret göstermeliyiz” diyen Çimen, Hz. Muhammed (SAV), Şaban ayının 15’nci gününü oruçlu, gecesini de ibadetle geçirmeye tavsiye ettiğini hatırlatarak, Berat Kandili’nden istifade ederek, bu hayırlı gecenin iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

KANDİL MESAJLARI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Allah’ın rahmet ve mağfiretinin bizleri kuşatacağı, Rabbimizin rızası doğrultusunda, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, tövbe edip af dilediğimiz Ramazan ayının son müjdecisi Berat Kandiline ulaşmak üzereyiz.

Berat gecesi;  arınmak ve af dilemek, Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmek için bizlere sunulmuş bir ikramdır. İşimiz, unvanımız ne olursa olsun dünya hayatımızı gözden geçirip, meşguliyetlerimizi, tüm sahip olduklarımızı ve olamadıklarımızı, arzu ve isteklerimizi ahiretimizde sorumlu olup hesabını vereceğimiz amel nazarıyla tekrar değerlendirme gecesidir. Kendimize, ailemize, anne baba ve akrabalarımıza, vatanımıza, ülkemize, Müslümanlara ve tüm insanlığa karşı sorumluluğumuzu gözden geçirme, hayırlı işlerimiz için şükür, hata ve günahlarımız için tövbe, dünya ve ahiretimiz için de dua ve yakarış gecesidir.  

Müslümanlar için önemli olan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de işaret edilen ve efendimiz tarafından övülen bir mü’min olmaktır, 

sadece Allah (cc)’a kul olmaktır. İster öğrenci ister öğretmen, ister çiftçi ister sanayici,  bürokrat ya da siyasetçi ne olursak olalım önce iyi bir mü’min olmaya çalışmalıyız. Asıl sorumluluğumuz her şart ve koşulda iyi bir mü’min olmaktır. Onun dışındakilerin hepsi gelip geçici dünyalıklar ve imtihanlarımızdır.

Bir rahmet vesilesi olarak hata ve kusurlarımızdan dönüp yeni bir başlangıç yaparak kalplerimizi ve geleceğimizi aydınlatmak için bizlere sunulan sayılı ikramlardan olan Berat Gecesini hakkıyla değerlendiren kullar arasında olmamız duasıyla kandilinizi tebrik ediyor;  bütün müminlerin arınmasına ve affına, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şu mesajı yayınladı:

"Af kapılarının açıldığı bu mübarek kandil gecesine kavuşmayı bizlere nasip eden Rabbime binlerce kez şükür olsun.  

Bu kutsal gece, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı tesis etmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır.

Berat Kandili, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arındığımız, ilahi lütuf ve bereketlere eriştiğimiz müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Resulullah Efendimiz (sav), bu gece, çok ibadet eder, çok dua edermiş. Bizlerde bu geceyi fırsat bilip, tövbe istiğfar etmeli, kendimizi muhasebeye çekmeli ve bu geceyi en güzel şekilde geçirip Efendimize layık ümmet olmalıyız.

Semɑ kɑpılɑrının sonunɑ kɑdɑr ɑçılıp rɑhmetin yɑğdığı bu mübarek gecenin, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyor, kandilinizi kutluyorum."

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı:

"Kandil geceleri, insanlarımızın ruhunu aydınlatan, manevi değerlerimizin güç kazandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği çok özel gecelerdir.

Bu mübarek geceler  Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır,  vicdan muhasebesi yapma, tövbe ederek geçmişi affettirme imkânı sağlar. Bu gece, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti sağlamak için de önemli bir vesile konumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı şöyle:

"“Berat Kandili de diğer kandiller gibi bizler için büyük bir öneme sahiptir. Berat Kandili; af dilemenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, kırılan kalpleri onarmak için büyük bir fırsattır. Vicdani bir muhasebe yaparak dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmak, barış, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için çaba harcamak hepimizin ortak gayesi olmalıdır.

Bu düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam Aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzurlara vesile olmasını diliyorum”

Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat şu mesajı yayınladı:

"İdrâk ettiğimiz Beraat Gecesi, Allah'ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını araladığı, müminlerin dualarına icâbet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetlerin kat kat fazla mükâfatlandırıldığı bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Yüce Rabbimizden bu mübarek gecede yapılan ibâdetler, edilen dualar, dökülen gözyaşlarını dergâh-ı izzetinde kabul ederek bütün İslâm Âlemi'ne rahmet kapılarını açmasını, huzur, mutluluk ve esenlik vermesini diliyorum. Bu vesileyle,  lâyıkıyla değerlendirmek ümidiyle, bütün kardeşlerimin Beraat Gecesi'ni kutluyor, kardeşliklerin artmasına ve pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mesajında şöyle dedi:

"Berat gecesinin çağımızın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir kandil olması dileğiyle, aziz vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni kutluyor ve bu gecenin İslâm aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin yayınladığı mesaj:

“Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Esasen bu gibi mübarek gün ve geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.

Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. Bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır inşallah. 

Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başta Türkiye ve Malatya olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız