SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tozan İçin Mecliste Anma..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısında, geçtiğimiz ay kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden CHP'li Üye Ali Tozan’ın sürekli oturduğu koltuğa, Tozan’ın anısına Malatya Belediyesi ve Meclis Üyeleri adına çiçek bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu arada, Tozan'ın adının, belediye tarafından yaptırılmakta olan ana okuluna verilmesi için AKP'li üye Atilla Kantarcı tarafından yapılan teklif de oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın toplantının açış konuşmasında, Ali Tozan’ın vefatından dolayı duyulan üzüntüyü dile getirdi. Akın konuşmasında, Eylül ayı toplantısının Ali Tozan olmadan açıldığını belirten Akın, “ Merhum Tozan, Malatya’nın imar ve ihyasına büyük emek harcadı. Biz de hep birlikte bundan sonra onun idealindeki Malatya’yı inşa etmek için çalışacağız Tozan’ın ailesine ve Belediye Meclis üyelerimize bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

Başkan Akın’ın bu konuşmasından sonra, Ali Tozan’ın üyeliğinin boşalması ile CHP Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenen Doğan Ağdaş bir konuşma yaparak, Ali Tozan’ın bıraktığı yerden Malatya’ya hizmet etme çabası içinde olacağını söyledi. Malatya Belediyesi’nin güzel işlerini destekleyeceklerini, doğru bulmadıkları işlerde de yapıcı eleştirilerde bulunacağını belirten Doğan Ağdaş, Malatya’da tüm soysal kesimlerin yasal ve haklı taleplerinin meclise taşınması için gayret göstereceğini söyledi. Ağdaş, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Ali Tozan’a dair duygu ve düşünceleri için de teşekkür ettiğini kaydetti.

Daha sonra söz alan Belediye Meclis Üyesi Atilla Kantarcı, vefa duygusunun insani değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Ali Tozan’a vefa duygusunun bir göstergesi olarak onun isminin yaşatılması gerektiğini söyledi. Kantarcı, bu anlamda Malatya Belediyesi tarafından Mehmet Akif İlköğretim Okulu bünyesinde yaptırılacak Anaokulu’na Ali Tozan’ın isminin verilmesini önerdi.

Belediye Başkanı Akın da Meclis Üyesi Kantarcı’nın önerisinin Ali Tozan’ın yaptığı hizmetler anısına yaşatılması bakımından yerinde bir teklif olduğunu belirterek, öneriyi Meclis’e sundu. Teklif kabul edildi ve Mehmet Akif İlköğretim Okulu bünyesindeki anaokuluna Ali Tozan isminin verilmesi kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız