SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tozan, Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 1 ayı aşkın süredir yoğun bakım tedavisi uygulanmakta iken vefat eden, Malatya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Ali Tozan, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİ..
Yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan ve Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan, krizin ağır olması nedeniyle gelişen kalp yetmezliği ve Akciğer ödemi yüzünden, "kritik" durumu atlatamayıp, 9 Ağustos Salı akşamı saat 20.30 sıralarında vefat eden Tozan'ın cenazesi, Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine; Tozan'ın ailesi ve yakınları, Belediye Başkanı Cemal Akın, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, CHP il başkanı Niyazi Ergin Gökçe, eski il başkanı Celal Berktaş, parti yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldılar.

TOZAN KİMDİ?
2 çocuk babası olan ve 59 yaşında iken vefat eden Ali Tozan, Bayındırlık Müdürlüğü'nden emekli idi. 1984- 1989, 1989- 1994 dönemlerinde de SHP ve CHP'den Belediye Meclis üyeliği yapan Tozan, 2004 yerel seçimlerinde CHP'li tek üye olarak 37 üyeli Malatya Belediye Meclisi'ne seçilmişti. Malatya Belediye Meclisi 27 AKP'li, 9 MHP'li ve 1 CHP'li üyeden oluşuyor.

Malatya ile ilgili konulara ilgisi ve desteği ile bilinen Tozan, ilk kez 1973 yılında yapılan Malatya Kayısı Şenliği'ni organize eden "Fuar Kurma ve Turizm Derneği"nin ilk yöneticileri arasındaydı.

Tozan, Belediye Meclisi'nde çalıştığı dönemlerde, "muhalefet" üyesi olarak, birçok önemli konuyu gündeme getirmesi ile biliniyordu. Ali Tozan, Belediye Meclisi'nin 6 Temmuz'da yapılan "Temmuz Ayı" toplantılarının ilkinde, Çevreyolu'ndaki "ruhsatsız" bir otelin durumunu gündeme getirerek, çeşitli sorular yöneltmiş, ancak bu sorularına yanıt alamamıştı. Meclisin, 8 Temmuz Cuma günü yapılan ikinci toplantısına da katılan Tozan, aynı gece kalp krizi geçirmişti.

Tozan ailesi; başsağlığı dileklerini Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi Binbaşı Sokak (İnönü Stadı'nın karşısı) No:6'daki evlerinde kabul ediyor.

BELEDİYE BAŞKANININ MESAJI..
Bu arada, Belediye Başkanı Akın, Tozan'ın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Malatya Belediye Meclisi’nin değerli üyesi, çalışma arkadaşımız Ali Tozan’ın vefatı bizleri derinden üzmüştür.

Yönetimimizden önceki dönemlerde de uzun yıllar belediye meclis üyesi olarak görev yapan merhum Ali Tozan, beraber çalıştığımız süre içinde Malatya Belediye Meclisi’nin çalışmalarına önemli katkılar sunmuştur.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve mensubu bulunduğu CHP Yönetimi’ne başsağlığı dilerim."dedi.

YERİNE KİM GELECEK?
Tozan'ın vefatı nedeniyle, yerine CHP'nin "Belediye Meclis Üyeliği Yedekler" listesinin ilk sırasında bulunan adayın meclise gelmesi bekleniyor. Prosedür gereği, Belediyece, İl Seçim Kurulu'na yazılacak yazıda, Tozan'ın vefatı bildirilecek ve yerine görevlendirilecek CHP üyesinin adının belirlenip, belediyeye iletilmesi talep edilecek.

CHP'nin yedekler listesinin ilk sırasında Doğan Ağdaş'ın bulunduğu, İl Seçim Kurulu'nun bu ismi yeni meclis üyesi olarak belediyeye iletmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) 1 ayı aşkın Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam savaşı veren ve yenik düşen CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ali Tozan (önden 3. sıranın başındaki), katıldığı bir meclis toplantısında görülüyor. (Altta) Tozan'ın cenaze töreni..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız