SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TPAO Pütürge'de de Çalışacak

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nün 2011 yılı sondaj öncesi arama faaliyetleri kapsamında Adıyaman Merkez, Kahta, Sincik ve Gerger ilçeleri ile Malatya'nın Pütürge ilçesi sınırları içerisinde Narince, Halof ve Haydaran'da bulunan sahalarda iki boyutlu sismik veri toplama çalışmaları başladı.

Kasım ayında sona ermesi planlanan çalışmalarla ilgili TPAO'nun Adıyaman Valiliği'ne bildirdiği yazıda, çalışmalarda meydana gelebilecek zararın ödeneceği ifade edildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: "Çalışma yapılacak sismik hatlar üzerinde, koordinatları önceden belirlenmiş noktalar üzerinde sondaj araçları ile kuyular açılmakta ve ses dalgası oluşturmak amacıyla gerekli önlemler alındıktan sonra, açılan kuyularda parça tesirli olmayan dinamitler güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca, bu hatlar üzerinde yer üstüne ulaşan sinyalleri almak için alıcılar (jeofon) ve kabloları serilmektedir. Sondaj ve kablo araçlarının hareketini mümkün kılmak için ise zaman zaman topografyanın bozuk olduğu bölümlerde Ham Sismik Hat Yoluna ihtiyaç duyulmakta ve bu amaçla dozer çalıştırılmaktadır. Bahsi geçen sismik programlarda da, topografyanın kırık olduğu bölümlerde araç geçişlerini sağlayabilmek için, Ham Sismik Hat yolları açmak amacıyla (5 metre genişliğinde) dozer çalışmaları yapılacak olup, çalışma sahasında herhangi bir kalıcı yapı, tesis vs. bırakılmayacaktır."

Zararın şahitler huzurunda tespit edildikten sonra ödeneceği belirtilirken, "Bu çalışmalar esnasında vatandaşların arazilerinde oluşacak hasarlar, ekiplerce hazır bulunan görevli personel ve köy muhtarı ile şahitler eşliğinde tespit edilip zarar ziyan sahiplerine tutanak karşılığında ödenecek olup, herhangi bir kamulaştırma işlemi yapılmayacağı Adıyaman Valiliği'ne bildirilmiştir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız