SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trabzon-Malatya-Hakkari Hattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:16
Trabzon-Malatya-Hakkari Hattı
A- A+ PAYLAŞ
Trabzon'da 13 ay önce beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki Ahmet Paslı'nın karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde "Fulminan hepatit" teşhisiyle tedavi gören 22 yaşındaki Nuriye Aksu'ya takılırken, Nuriye Aksu eşi Şükrü Aksu ile birlikte Hakkari'den Trabzon'a gelerek Paslı ailesiyle ilk defa yüz yüze tanıştı. 
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Ahmet Paslı'nın eşi 7 çocuk annesi Emriye Paslı, eşinin karaciğeri takılı Nuriye Aksu'yu bağrına basarak, "Artık o da bizim ailenin bir parçası oldu" dedi.
 
Eşinin karaciğerinin nakledilmesini önce istemediğini ancak sonradan fikrinin değiştiğini anlatan Emriye Paslı "Eşim 2 yıldır diyalize giriyordu. Diyalizden çıkıp eve gelmiştik, beyim bana 'bir şey oldu' diyerek acı acı bağırmaya başladı. Hemen yanına koştum bayılmıştı. Komşuyu çağırdım daha sonra. Ambulansla geldi ve eşimi hastaneye kaldırdılar. Burada 1 hafta sonra eşimin beyin ölümü gerçekleşti. Daha sonra bana eşimin karaciğerini başka bir hastaya takılması konusunda fikrimi sordular. Önce buna karşı çıktım ancak sonra bağışlanması yönünde karar verdik. Şimdi de eşimin karaciğeri takılan kişi ile yanyana geldik. Kendilerini 3 gündür evimizde misafir ettik. Bu başka bir duygu, başka bir iyilik. Zannediyorum ki beyimin bir parçası yaşıyor. Kendisiyle nakilden sonra zaman zaman telefonda konuşurken bana bir sevinme alıyor. Başka bir duyguyu yaşıyorum. O da bizim ailemizden biri oldu" diye konuştu.
 
Kendisine karaciğerini bağışlayan Ahmet Paslı'nın ailesiyle tanışmanın mutluluğunu yaşıyan Nuriye Aksu, bir yandan sevindiğini bir yandan da kendisine karaciğerini bağışlayan kişinin hayatını kaybetmesine üzüldüğünü ifade ederek "Hastanede kaldığım günlerde bilincimi kaybetmiştim. Karnımdaki çocuğumu sezeryanla almışlar. Doktorlar bana beynimde su toplandığını söyleyerek karaciğerimin iflas ettiğini söylediler. 4-5 gün yoğun bakım kalmışım, birkaç gün sonra kendime gelmişim ancak hiçbir şey hatırlamıyorum. Şimdi çok mutluyum. Bana karaciğerini bağışlayan Ahmet Paslı ve ailesini sonsuz teşekkür ediyorum. Onları tanıdıktan sonra daha da mutlu oldum. Bana ailelerinden biriymişim gibi davrandılar. Eşinin Ahmet Paslı'nın karaciğerini bağışlaması sayesinde hayata merhaba dediğini belirten Şukrü Aksu'da onganın bulunmasını öğredikten sonra sevindiklerini ifade ederek, Doktorlar beni çağırarak Trabzon’da bir kişinin beyin ölümü gerçekleşdiğini ve karaciğerini bağışlanacağını söylediler. 6-7 yılda bulunmayan organ bizim şansımıza 3 saatte bulundu dediler. Nakilden sonra eşimin sağlığı düzeldi. Allah, Paslı ailesinden razı olsun" şeklinde konuştu. 
 
Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü Dr. Sevtap Ekim de beyin ölümü gerçekleşen hasta sahiplerinin organ bağışı konusunda o an için karar veremediklerini belirterek, "Ahmet amcamız bir insana hayat verdi. Allah rahmet eylesin, biz buna insanlık diyoruz. O an hasta sahipleri acı içinde olduğundan organ bağışı konusunda karar veremiyorlar. O acı içerisinde başkasını düşünemiyorlar. Tabii ki çok zor bir karar ancak daha sonrasında teselli olacak bir şey bu. Organ bağışı konusunda insanlarımız yavaş yavay bilinçelinyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız