SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalımbay Trabzon'da.. "Malatya Çok Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2017-10-18 16:12:55
Çalımbay Trabzon'da..
A- A+ PAYLAŞ

Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, resmi sözleşmeye imza attı. Medical Park Stadı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, camianın en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan dönemde olduğunu belirterek, “Trabzonspor’un gerçek kimliğine kavuşması için hep birlikte bütün gayretimizi göstereceğiz” dedi.

İmza törenine Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Rıza Egemen ve Okan Alemdar katıldı. Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın daha önce planlanan iş programı nedeniyle yurt dışında bulunmak zorunda olduğunu ve imza törenine katılamadığını söyledi. Meriç, “Başkanımızın da Hocamıza güveni tam” dedi. Meriç, “Bilindiği gibi pazartesi günü yönetim kurulu olarak toplantı yaparak önceki hocamızla yolları ayırma kararı verdik. Sonrasında başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla istişare halinde görüşme yaptık. Kişiliği, futbolu ve hocalığı ile bizim için ön plana çıkan Rıza Hocamızla çalışma kararı aldık. Kulübümüze, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hocamızla başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için hocamıza karar verdik” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen, Ersun Yanal ile yolların ayrılmak zorunda kalındığı bir sürecin ardından artık camia olarak önlerine bakmak durumunda olduklarını söyledi. Egemen, “Biz bugünden sonra önümüze bakıyoruz. Rıza hocamıza da güveniyoruz. Burada iyi ve samimi işler yapacağımıza inanıyoruz. 1461 Kulübü bizim şirketimiz orada bir takımımız var onu rıza hoca ile masaya yatıracağız. Bir iki günde bu işlerin hallolması o kadar kolay değil. Başkanımız yurt dışından döndükten sonra da bu konuları yönetim olarak konuşacağız” dedi.

Egemen, “Yaklaşık bir aydır Trabzon’da hava durumu kapalı ve yağmurlu. Bugün uyandığımda çok güzel güneş açmış güzel bir Trabzon baharı gördüm. Bu vesile ile hocamızla Trabzon’da yeni bir bahar açacağına inanıyor ve güveniyoruz. Kendisinin mütevazı kişiliği, geçmişteki futbol hayatı ve antrenörlüğünde, ama hırsı ama inançlı kişiliği ile katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalımbay: “Malatya maçında takımın başında olacağım”

Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Malatya maçında takımın başında olacağını söyledi. Çalımbay, “Maçtan iki gün önce gelmiş olsaydım bile takımımın başında olacaktım” dedi. Çalımbay Trabzonspor’a gelmekten dolayı aldığı sorumluluğu çok iyi bildiğini belirterek, “Trabzon gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Gerçekten hedefi olan büyük bir camiayız. Burada ben ekibime ve sporcu arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Tabiki bizim için sıkıntı olan arada gelmemiz. Çok kısa bir dönemin olması. Bizi tek sıkan, bizim için problem olan bu. Ancak ben geçmişte de böyle zamanlarda çalıştım. Gayet iyi şekilde de bitirdim. Bizim için şu anda tek sıkıntı zaman. Onu da inşallah en kısa sürede atlatıp Trabzonspor’u layık olduğu yere getirmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Tabiki bu sadece bizden geçmiyor. Her şeyden önce taraftarımız son zamanlarda ne kadar üzülseler de yine de mutlaka takımın yanında olması gerekiyor. En büyük güç o. Hele hele Trabzonspor taraftarını çok iyi bilirim. Hem oynadığım dönemden bilirim hem buraya maça geldiğimde bilirim. Onların ne kadar katkıda bulunduklarını çok çok iyin ikinci adam deniyor, bende her zaman birinci adam taraftardır. Her zaman on ikinci adam derler ben taraftar birinci adam derim” dedi.

Çalımbay, “Futbolcu arkadaşlarımızın geçmişi unutup artık önümüze bakması gerekiyor. Oynayacağımız maçların telafisi yok, hepimizin bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Yönetim, futbolcu arkadaşlarımız, teknik ekip ve taraftarlarımız ve hep birlikte kenetlenirsek, çok iyi bir kadroya sahibiz. Gerçek kimliğine ve yerine kavuşması için hep birlikte bütün gayreti göstereceğiz. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Trabzon’un geçmişini çok iyi biliyoruz, camiayı çok iyi tanıyorum. Onun için istek ve beklentileri de çok çok iyi biliyorum. Biraz önce de söylediğim gibi bizim tek şanssızlığımız sonradan gelmek. Bir sezon başı çalışmak farklı oluyor, tabi şimdi takıma alışana kadar belli bir süre geçecek. Biz bunu en asgariye indirip önümüzde oynayacağımız kritik Malatya maçı arkasından final gibi gibi Galatasaray maçına mükemmel bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Biz de işimize bugünden itibaren çok iyi bir şekilde başlayacağız” diye konuştu.

Çalımbay’ın ekibi

Yardımcılarına ilişkin de bilgi veren Çalımbay, “Yıllardan beri benim yanımda olan Mehmet Bülent Albayrak, Mustafa Cengiz Birgen, Kenan Oktay, Servet Çetin, Burhan Kılıç, Ayhan Tenbeloğlu, Kerem Atılmaz var. Yönetimle de konuşacağız. Trabzon’dan bir arkadaşımızı almayı düşünüyoruz. O arkadaşımızdan da iyi bir şekilde yararlanmak için iyi şeyler düşünüyorum. Onun için de ben o arkadaşımızın da bize çok faydalı olacağına inanıyorum. İsim henüz belli değil. Çünkü Sayın Başkan geldikten sonra kendisiyle bir toplantı yaptıktan sonra karar vereceğiz ve o arkadaşımızın da konumuna karar vereceğiz” dedi.

"Trabzonspor iyi bir kadroya sahip"

Trabzonspor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Çalımbay, “Bireysel olarak baktığınızda iyi bir kadro hemen hemen her yerin bir oyuncusu var. Tabiki burada zaman zaman sıkıntılar olacak. Bugüne kadar nasıl benden önce Ersun Hoca geldiği zaman da aynı sıkıntılar vardı. Buradaki en önemli şey takım, kim daha iyiyse o arkadaşlarımızı oynatmaya çalışacağı. Yüzeysel olarak bütün oyuncuları tanıyoruz ama önemli çalıştıktan ve bir iki maçı gördükten sonra net bir şekilde kararımızı vereceğiz. Bir kere takımı düşünen takım için her şeyini veren arkadaşımızı oynatacağız ve hedefimizi anlatacağız. Arzulu olmalarını hepsinden isteyeceğiz. Takım olacağız her şeyden önce. Her şeyden önce takım oyunu oynayacağız. Hele hele kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda istekli, arzulu ve daha mücadele eden taraftarıyla beraber olan takım hüviyetinde olmak için her şeyimizi vereceğiz" diye konuştu.

“Değişiklikler her yerde oluyor””

Teknik direktör değişikliklerine ilişkin bir soruya deneyimli çalıştırıcı, "Teknik adam değişikliği her yerde oluyor. Ben de sezon başı Antalyaspor’daydım. kısa sürede fikir uyuşmazlığı oldu. Bu olur, hepimizin başına gelen şeyler. Önemli olan biran önce o takımı bir yerlere getirmek. Bizim düşüncemiz ligdeki konuma ligdeki konuma baktığımızda bana göre daha ligin başı, daha bir sürü maç var, herkesin birbiriyle kritik maçlar var. Şimdiden lig koptu demek doğru değil. Önemli olan bizim çok iyi bir hava yakalamamız. Kaybolan bir hava var, o havayı yakalamak için bir tek ben ve ekibim değil bütün olarak yapmamız gerekiyor. Bu havayı yakaladıktan sonra ben burada başarılı olunacağına inanıyorum. Ve en önemli şeylerden bir tanesi futbolcu arkadaşlarımızın kendi kapasitelerine gelmesi gerekiyor. Yani oyuncular bundan bu değil daha iyisini daha fazlasını yapacaklar. Onu da hem çalışarak hem onlarla konuşarak yapmamız gerekiyor. Onun için de en iyi yere gitmek, onun için de erken başlamak ve biran önce Malatya maçını istediğimiz şekilde bitirmemiz gerekiyor” cevabını verdi.

"Dünyanın en güzel şeyi"

Çalımbay, Trabzonlu Şenol Güneş’in Beşiktaş’ta, Beşiktaş’ın eski oyuncusu olarak kendisinin de Trabzonspor’da olmasına ilişkin görüşlerini de şu şekilde dile getirdi:

“Dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi. Ben Trabzon’da çok güzel şeyler yaşadım şampiyonluk da yaşadım, taraftarın coşkusunu unutamam. Yenildiğimiz de yendiğimiz de oldu, burası gerçekten futbol kenti ve futbol açısından doyumsuz bir yer. Şenol hocayı çok severim, ben görevi bıraktığım gün beni ilk arayan kişi oldu, çok güzel şeyler söyledi bana. Kendisini çok severim, çok başarılı, hem Avrupa’da hem ligde gayet iyi gidiyor. Geldiğinden beri hep çıkışta. Zaman zaman tabi ki bazı aksaklıklar yaşanacak. O da yüksek bir tempo çünkü her yerde varlar. Mükemmel bir grafik çıkıyor. İnşallah biz de aynısını burada yapmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bir an önce de burada bir şeylerin olmaması için bir neden yok. Tek şey saydığım unsurların bir araya gelmesi gerekiyor. Bu iş çalışarak ve birlik beraberlik içinde olmayla olur. Onun için biz de onların hepsini yapmaya çalışacağız” dedi.

“Herkesin işin ciddiyetini görmesi lazım”

Süper Lig’de lider takım ile puan farkının ciddiyetinin bilincinde olduklarının altını da çizen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Hakikaten bir puan farkı var. Ancak bir an önce bu işe çok iyi bir şekilde koyulmak ve konsantre olmak gerekiyor. Ve ilk maçımızla başlamamız gerekiyor. Artık herkesin işin ciddiyetini görmesi gerekiyor. Çünkü biraz önce söylediğim gibi, biz telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bizim mutlaka hele hele ilk yarıya kadar çok iyi puanlar almamız gerekiyor. Ondan sonra da belki tabloyu daha net görüp, belki yönetimle görüşüp transfer olabilir. Bunları da yaptıktan ve eksiklerimizi de gördükten sonra ikinci yarıya müthiş bir şekilde başlamamız gerekiyor. Çünkü bunun başka bir tarafı yok. Eğer yukarıda yer almamız gerekiyorsa da iyi bir çıkış yakalamamız gerekiyor. Bunların hepsini biliyorum, nasıl bir sorumluluğun altına girdiğimi de biliyorum. Şimdiye kadar gittiğim takımlarda hedeflerimizi başardık. Buradaki işimizin çok zor olduğunu da biliyoruz. Sadece zaman kısa, yani iki gün sonra maç oynayacağım. Trabzonspor takımını yüzeysel olarak ne kadar tanıyor olsam bile, içten tanımak çok farklı. Onun için ben de bu süreci çok kısa sürede atlatmamız gerektiğine inanıyorum. Onun için ilk maçlar çok çok önemli. Bu maçlar hem takımımızı tanımak hem de mutlaka kazanmamız açısından çok önemli. Zamanın çok önemli olduğunu biliyorum. Ve puan kaybının bizim için bizi çok çok gerilere götüreceğini biliyorum. Onun için de çalışmamız ve oynamamız gerekiyor” diye konuştu.

"Malatya çok çok önemli"

"En önemli şey burada taraftardır" diyen Çalımbay, “Eğer taraftar takıma, kızıp bundan önceki skorlara bakıp eğer bir küskünlüğü varsa o bizim için en büyük kayıplardan birisi olur. Burada en büyük ihtiyacımız taraftar. Taraftarımızın mutlaka yanımızda olması ve bizi desteklemesi gerekiyor. Malatya çok çok önemli, diğer kupa ve Galatasaray maçı da çok çok önemli. Galatasaray şu anda ligin en formda takımlarından birisi. Antalyaspor’da iken ile sezon başı oynadık. Tek puan kaybettikleri maç Antalyaspor maçı oldu. Biz her takımı yenecek güçte bir takımız oyuncular olarak baktığımızda. Önemli olan bu birlik ve beraberliği en iyi şekilde yakalamak arkadaşlarımızın kapasitesinin üstüne çıkması gerekiyor. Ancak her şeyden önemlisi oyuncularımızın kafa olarak rahat olması ve önümüze bakmamız gerekiyor. Önümüzde telafisi olmayan çok kritik maçlar olacak. Bunun için en önemli şey taraftar ve oyuncunun isteği arzusu hırsı olmalı, bir bütün halinde olmamız gerekiyor. Bundan sonra takım değil bütün camia olarak bütün olmamız gerekiyor” dedi.

Trabzon, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • yorgun (6 yıl önce)
    umarım sezon sonundada BAŞKANIN canı sağolsun dersiniz..!takım dibe vurmuş yönetim teknik heyet ve takım tam anlamıyla sefilleri oynuyorlar millet ÇALIMBAY ı eleştiriyor .eeee bu taraftara bu yönetim teknik heyet ve takım BİR GÖMLEK BÜYÜK gelmesi normal uyanın uayanın takım düşüyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Bir satadyum işini bile hala beceremeyen,Tesisleri bile yüzüne gözüne bulaştıran HO da yetmezmiş gibi Ertuğrul Sağlamın hallaç pamuğu gibi attığı takıma niye gelip madara olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Malatyaspor teklif yaptiginda dinlenmek istedigini söylemisti 3 hafta gecti ne cabuk dinlendi ??? Trabzonsporun teklifini hemen Kabul etti.Anlasilan o ki Malatyasporun kadrosuna güvenemedi kücümsedi.bu Bizim oyunculari yeterince Motive etmeli ve 3 puan alip , trabzonspor en iyi sekilde agirlanip yolcu edilmelidir centilmence.bize yakisir sekilde. Trabzonsporun kadrosu bizimkinden bireysel olarak üstün, Fakat futbol bir takim oyunudur . Trabzonsporu simdi yenemezsek hic yenemeyiz defansda sorun yasiyorlar.3 puan sart yoksa asagilardan kurtulamayiz.Azubuike oynarsa 4-1-4-1 System uygun yoksa 4-4-2 kadroya daha uygun.Evimizde bari rakibin büyüklügünden korkup korkak oynamayalim.Cissoko kariyerli bir futbolcu fakat cok yavas kaliyor .fenerbahce macinda ataklar genelde o tarafdan geldi ve gol yedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yilmaz (6 yıl önce)
    kadro yu begenmedi o yüzden gelmedi Malatyaspora Adam niye Rezil olsun ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    HANİ UZUN BİR SÜRE TAKIM ÇALIŞTIRMAYACAKTIN RIZA EFENDİ BU ADAMLARIN HEPSİ KIVRAK
    0
    0
    Yanıtla
  • ERDAL (6 yıl önce)
    BİZİM BAŞKANIN CANI SAĞ OLSUN AYIPTIR SÖYLEMESİ 20 GÜN PEŞİNDEN KOŞTUKİ BU HOCA DENEN MUHTEREM MALATYA'YA GELE VAH MEMLEKET.
    0
    0
    Yanıtla