SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trabzon'da Gala

A- A+ PAYLAŞ

Trabzon'da Doğa Kampı Gala Gecesi yapıldı. Çaykara ilçesine bağlı Sultanmurat Yaylası'nda yurt içi ve yurt dışından gelen, aralarında Malatyalı gençlerin de bulunduğu yaklaşık 500 gencin katıldığı gala gecesinde gençler, kendi yörelerinin folklor oyunlarını sergiledi.

Gala gecesine Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın yanı sıra Emniyet Müdürü Feridun Boz, Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Gençlik Spor İl Müdürü Şerif Özgür'de hazır bulundu.

Yurt dışından Gürcistan Acara Türkleri, Kırım Tatarları ve Azerbaycanlı gençlerin yanı sıra Türkiye'den de Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Denizli, Bolu, Van, Trabzon, Bitlis, Amasya, İstanbul, Manisa, Sivas, Malatya ve Kütahya illerinden gelen 18-24 yaş arası gençlerin katıldığı gecede yaklaşık 500 genç kampta, rafting, paintball, oryantring, tırmanış, traking ve Kaya İnişi gibi sporları da yapma imkanı buldu.

Gecede bir konuşma yapan Vali Kızılcık, bu tür organizasyonların ülkemiz ve dünya insanlarının barış ve sevgi içerisinde yaşaması için son derece önemli olduğunu belirterek "Dört yabancı ülke ve 17 ilimizden birçok genç buraya gelmiştir. Güzel Karadeniz'imizin, güzel ülkemizin tarihi, turistik mekanlarının tanıtımı ve gençlerin kaynaşması için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonda emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Trabzon'un değerli bürokratlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, buralara kadar gelerek kaynaşmayı sağlayan ailelerimize teşekkür ediyorum. Buradan ayrıldıktan sonra Trabzon'umuzun turistik, kültürel değerlerinin ve misafirperverliğini diğer illerimize ve dış ülkelerden gelen misafirler de kendi ülkelerinde kendi arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Geleceğimizin daha mutlu, daha huzurlu ve bizlerin de geleceğe daha ümitli bakmamıza vesile olacaktır" dedi.

Gala Gecesi’nde gençler kendi memleketlerine özgü halkoyunlarını sergiledi. Gecede Şanlıurfa ekibi oyunlarını sergiledikleri esnada bir oyuncunun Türk Bayrağını Trabzon Valisi Recep Kızılcık'a vermesi büyük alkış aldı.

Gençler, kamp süresince Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız