SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trabzon'dan 4, Manisa'dan 3 Bakan

0
Güncellendi - 2018-07-11 04:01:07
Trabzon'dan 4, Manisa'dan 3 Bakan
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde 4 hemşehrileri yeralan Trabzon ile 3 hemşehrileri yeralan Manisa'da sevinç var.

TRABZON'DA..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yeni hükümet sistemindeki ilk kabinesinde 4 Trabzonlu bakana yer verirken, bu durum Trabzon'da ve kabineye 2 bakan veren Of ilçesinde büyük sevince yol açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yemin etmesiyle birlikte yeni hükümet sisteminin hayata geçtiği Türkiye’de yeni Bakanlar Kurulu'nu açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevine devam ettiği yeni kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yeni görevi ise Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Geçtiğimiz kabinede 2 Trabzonlu bakan görev alırken yeni kabinede ise 4 tane Trabzonlu bakan yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yeni kabine görev alan yeni isimler oldu. Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Mustafa Varank’ın Of-Dernekpazarı ilçeleri arasında yer alan Solaklı Vadisi’nden olması yöre halkı tarafından sevinçle karşılanırken, Mehmet Cahit Turhan'ın baba ocağı Ortahisar ilçesine bağlı Kavala mahallesi de ilk kez bakan çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın memleketi Dernekpazarı ilçesinden Hasan Usta, yeni kabinedeki yer alan bütün bakanların başarılı olduğunu belirterek “Hepsi öncesinden de çok çalışıyorlardı. Hükümetimizden Allah razı olsun” derken, Celal Tak isimli vatandaş ise, 3 tane bakanın Solaklı Vadisi’nden çıkmasının kendilerini çok sevindirdiğini vurguladı. Tak “Sistem inşallah iyi olur diye düşünüyorum. Bu sistemi zaten onaylamıştık. Bizim köyümüz yüzde 90 civarında Erdoğan'a oy verdi” şeklinde konuştu.

Of ilçesinde yaşayan Cevat Tellioğlu da ilçeden bir bakanın çıkmasını beklediklerini söyleyerek, “Yöremizden 3 tane bakanın çıkmasından çok memnun olduk. Bundan sonra Türkiye için hayırlı olan ne ise o olsun” ifadelerini kullandı.

Furkan Şen ise, yeni kabinedeki kararın tam isabet olduğunu vurgulayarak, “Bir nebze ülkeyi Karadeniz’den olan bakanların yönetmesi bizi gururlandırıyor. Özellikle Süleyman Soylu’yu aşırı destekliyoruz. Tayyip Erdoğan zaten reisimiz” dedi.

MANİSA'DA..

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun Manisalı olması ve yeni yönetim sisteminde yer almasının Manisa’yı ve Manisalıları ziyadesiyle memnun ettiğini kaydeden AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli yeni sistem sayesinde Türkiye’nin yeniden şahlanacağını söyledi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 1. Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve yeni kabinede görev alan tüm bakanlara hayırlı olması dileklerinde bulundu. Mersinli, yeni sistem sayesinde Türkiye’nin yeniden şahlanacağını söyledi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olması Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasında en büyük rolü oynayacağını söyledi. Yeni yönetim sisteminin ilk kabinesinde 3 Manisalı bakanın olması ise kendileri için onur ve gurur vericici bir haber olduğunu açıkladı. Başkan Mersinli yeni yönetim sistemi ile ilgili şöyle konuştu: “Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletimizin kanı ve canıyla aslında rüştünü ispat etmiştir. 16 Nisan halk oylaması ve 24 Haziran seçimleri demokrasimizin sandıkta rüştünün en üst düzeyde ispatı olmuştur. Şimdi bunun getireceği yeni sisteme odaklandık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı olması Türkiye’nin tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerine ev sahipliği yapacağının nişanesidir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek yeni sistemin yetkilerine sahip Cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başladı. Allah muvaffak etsin, Türkiye ve dünya mazlumları için tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın.”

Başkan Mersinli, Manisalı üç bakanın kabinede yer alması ile ilgili de şunları kaydetti: “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun Manisalı olması ve yeni yönetim sisteminde yer alması Manisa’ya ziyadesiyle memnun etmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderimizin izinde bakanlarımızın teveccüh ve destekleriyle ülkemizi 2023, 2053 hedeflerine ve 2071 vizyonuyla çok daha güçlü hale getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi yok. Manisalı üç bakanımıza tekrardan yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın, Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Trabzon, Manisa- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Bizden sıfır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yine şükür ağbaba,kahtalı ve fendoğlu olmak üzere en azından üç vekilimiz var...
    0
    0
    Yanıtla