SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafiğe Çevik Kuvvet Desteği..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şehir içi trafik akışı ile ilgili olarak yapılan yeni düzenleme kapsamında çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli polislerde trafik polislerine takviye olarak görevlendirildi. Şehir merkezinde park yasağına uymayan sürücüler Çevik Kuvvet Polisi'nce uyarılıyor. Bu arada, Haziran ayında "ıslah" edilme gerekçesiyle son verilen parkometre uygulaması da belediye meclisinde görüşüldü. İlk etapta Dörtyol ile Öğretmenevi (Tekel Fabrikası yanı) arasında uygulamaya başlanması kararlaştırıldı.

TRAFİĞE ÇEVİK KUVVET TAKVİYESİ..
Malatya kent merkezinde okulların açılacak olması ile birlikte ve belediye tarafından Kız Meslek Lisesi ile Sıtmapınar'ı kavşaklarında alt geçit inşaatlarını başlatılması nedeniyle trafikte yaşanan ve yaşanacak yoğunluktan dolayı, kent merkezinde İnönü caddesi ile İstasyon caddesinde araç parklarının engellenmesi için Emniyet Müdürlüğü, çevik kuvvet polislerini de görevlendirdi. İnönü caddesinde belirli aralıklarda görev yapan trafik polislerinin yanında çevik kuvvet polisleri de görev alarak, park yapan araç sürücüleri uyarıyor.

Emniyet Müdürü Orhan Savaş, yeni uygulama ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Malatya kent merkezinde trafik alt yapı eksikliğinden dolayı trafikte yoğunluk yaşanıyor. Emniyet olarak bunu engellemek için okulların açılışı öncesinde bazı tedbirleri uygulamaya koyduk. Amacımız, Emniyet'in tüm birimleri olarak halkımızın huzurunu sağlamaktır. Halkımızın trafikte yaşadığı sıkıntıyı çözmek için çevik kuvvet şubemizin personellerinden takviye yaptık. Özellikle İnönü ve İstasyon caddelerinde ki kaldırım kenarlarına yapılan parklar, trafik akışını önemli ölçüde etkiliyor. Yeni uygulama ile bu sorunu aşmaya çalışacağız" dedi.

PARKOMETRE KONUSU..
Bu arada, Kent merkezinde; Atatürk, Fuzuli, Milli Egemenlik, Turgut Temelli Caddeleri ile Vilayet yanında uygulanmakta iken Haziran ayında "ıslah" gerekçesiyle işlevine son verilen parkometre uygulaması, Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Parkometre uygulamasının İnönü Caddesi Dörtyol mevkiinden Öğretmenevi karşısına kadar olan bölgede uygulanması kararı yapılan oylama sonucu kabul edildi.

MHP’li üyelerin “Bu uygulamanın neden kaldırıldığı ve şu anki trafiğin tam bir arap saçına döndüğü, uygulamanın bu bölgelerde tekrar başlatılıp-başlatılmayacağı" yolundaki değerlendirme ve soruları üzerine Belediye başkanı Akın; “Çok katlı otoparkımıza işlerlik kazandıracağız. Dünden itibaren Trafik Müdürlüğü ile başlattığımız uygulama ile bu bölgelere bu tür karmaşalara izin vermeyeceğiz. Bu bölgelerde parkometre uygulamasını düşünmüyoruz, ama Meclisimiz isterse de bunu görüşürüz” sözleriyle, uygulamanın genişletilmesinin düşünülmediği mesajını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız