SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafiğe Kadın Eli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilk kez trafik ekiplerinde görevlendirilerek sokakta çalışmaya başlayan bayan polis memurları, "Bizde görevimizi en iyi şekilde yaparız" dediler.

Daha önce sadece bayan trafik polislerine nokta görevi veren Malatya Emniyet Müdürlüğü ilk kez 4 bayan polisi 4 ayrı trafik ekibinde görevlendirdi. Şuanda 4 ekipte her araçta 1 erkek ile 1 bayan trafik polisi bulunuyor. Bayan polislerde araç sorgulama, cezai işlem, trafik kazası, araç fotoğraflama ve trafik kontrol görevlerini ekipte yer aldıkları erkek trafik polisleri ile birlikte yapıyorlar.
Ekipte görevli Trafik Polisi Havva Şaşmaz, "Alıştık, bir zorluk çekmedik. 3 hafta oldu. Şimdilik iyi gidiyor. Genelde bir sıkıntı yaşamıyoruz, problem olmuyor. Trafikçi olmanın bir zorluğu var, ancak çalışıyoruz" dedi.

Ekipte görevli Trafik Polisi Duygu Erbaş'ta, "Güzel gidiyor, her şey yolunda. Kuralara uyuyorlar, uymayanları uyarıyoruz. Gerekli yerlerde cezai işlemlerle ikaz ediyoruz. Şimdilik iyi. Erkek sürücüler, ekip aracında bayan görünce şaşırıyorlar. Ama alışıyorlar, ilk günlerdeki gibi değil" şeklinde konuştu.

Ekipte bayan polis memuru ile çalışan Trafik Polisi Alim Uçar ise, "Bayan arkadaşlarımızdan gayet memnunuz. Görevde her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz" derken, Trafik Polisi Hamza Hançer'de "Diğer erkek arkadaşlarımızı aratmıyorlar. Vatandaşlarla diyalogları çok güzel" dedi.

Sürücüler ise bayan trafik polislerinin görevlendirilmesi karşısında memnun olduklarını söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız