SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trafiği Rahatlatacak Kararlar Alındı"

0
Güncellendi - 2016-01-07 03:15:15
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren UKOME, 2016 yılının ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi Fırat toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar başkanlığında toplanan UKOME toplantısına, ilgili kurum yetkilileri ile daire başkanları ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, 2016 yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek “Toplantımızın konusu ulaşım olduğundan ulaşımda kazasız, trafik sorunlarının kalmadığı, sorunsuz bir yıl yaşarız” temennisinde bulundu.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan, Güzergah değişikliği, D4 Yetki Belgesi ile taşımacılık yapan esnafların J Plaka dönüşüm başvuruları, bazı ara durakların kaldırılması ve yeni ara ÇEVREYOLU-DEĞİŞİMdurak eklenmesi ile ilgili maddeler görüşülerek kabul edilirken; bazı cadde ve sokaklarda trafik düzenlemesi talebi, yaya üst geçidi talebi gibi bazı maddelerde gerekli çalışmaların yapılması için alt komisyona havale edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan İstasyon ve Sanayi Kavşağı arasında çevre yolunu kullanan sürücüleri yakından ilgilendiren bir karar alındı.

İstasyon – Dede Korkut Kavşağı ile Köy Garajı – Sanayi Kavşağı arasında bulunan yan yoldan Çevre Yoluna, Çevre Yolundan da yan yola geçiş verilerek mevcut kavşaklardaki trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

Toplantıda; mevcut kavşaklar arasında bulunan ve özellikle Belediye ve AVM’deki araç yoğunluğunun bu bölgede trafik sıkışıklığına neden olmasından dolayı uygulanmakta olan ana yoldan – yan yola geçiş noktasının yan yoldan – ana yola geçiş yapılacak şekilde; Doğu Batı istikametinde yan yoldan – ana yola geçiş noktasının ana yoldan – yan yola geçiş yapılacak şekilde yeniden düzenleme yapılmasına ilişkin UKOME’nin önerisi oylanarak kabul edildi.

Alınan karar doğrultusunda belirtilen alanlarda gerekli fiziki düzenleme Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı