SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Trafiği Rahatlatmak İçin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz dönemlerde uygulanan ve daha sonra vazgeçilen ana caddelerden bazı sokak ve caddelere "dönülmez" yasağının bir yenisi İnönü Caddesinde uygulamaya konuldu. Konu ile ilgili olarak Malatya Belediyesi Kent Trafik müdürlüğü yetkilileri “Bu kararı tek başımıza almadık, ilgililerle beraber aldık” iddiasında bulunurlarken Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) yetkilileri, "Bizim ilgimiz yok. Uygulama başladıktan sonra gördük ve hemen müdahale ettik” dediler. Emniyet Trafik Şube yetkilileri de “Biz devlet memuruyuz, demeç verme yetkimiz yok” diyerek konu ile ilgili olarak bilgilerinin olmadığını ima ettiler.

Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda şoförlere yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim seminerinin ilk oturumundan sonra Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal ve ESOB başkanı Şevket Keskin, İnönü Caddesinde Öğretmenevi karşısında İstasyon istikametine doğru olan sokak ve şehre doğru da buranın karşısındaki sokak için başlatılan “Sola Dönülmez” uygulaması hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Kent Trafik Müdürü Kurdal, “Özellikle de mesai saatlerinin başlangıç ve dağılım saatlerinde Öğretmenevi ve Dörtyol’da araç trafığı sıkışıklığı yaşanıyordu. Buralardan gelen ve buralara dönmeyi düşünen araçlarda bu sıkışıklığı artıran etkenlerin başında geliyordu. Onun için ilgililerle konuştuk. Ve ortak karar aldık. Uygulama başarılı olunca devam ettireceğiz” dedi.

Basın mensuplarının “Geçtiğimiz dönemde de bu uygulama yapıldı ve şimdi terk edildi. Neden tekrar gerek duyuldu?” sorusuna ise “Uygulamanın verimliliğine bakacağız. Çünkü o bölgenin trafik sıkışıklığında dönüşler büyük rol oynuyor” diye yanıtladı. “Kararı İlgililerle ortak aldık diyorsunuz, İlgiler burada. Emniyet Trafik, Şoförler Odası, Minibüsçüler Odası burada. Onlar uygulamadan haberimiz yok diyor?" şeklindeki soru üzerine Kurdal, "Bu karar sadece bizim kararımız değil. Ortak bir karardır” yanıtını verdi.

Aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan ESOB Başkanı Keskin’ de konu ile ilgili olarak aynı ortamda “Hayır, bizlerin böyle bir uygulamadan kesinlikle haberimiz yok. Yetki tabii ki belediyenin. Yetkilerini kullanıyorlar. Ama sonuç iyi olarsa kendileri yapmış oluyor, kötü olursa da topu İl Trafik komisyonuna ve bizim gibi kuruluşlara atıyorlar” dedi.

Aynı ortamda bulunan Emniyet Trafik yetkilileri de devlet memuru oldukları gerekçesiyle soruya olumlu-olumsuz herhangi bir yanıt vermediler.

FOTO: Ramazan Gürsel TUNAY (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız