SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trafik Cezası Yıldıramayacak!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:04
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Kestiğiniz trafik cezaları da bizleri mücadele etmekten alıkoyamayacaktır” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, eylem yürüyüşünde trafik cezası kesilmesine tepki gösteren Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Bütçe görüşmelerinin başladığı 10 Aralık’ta tüm illerde olduğu gibi, Malatya’da da kamu emekçileri olarak demokratik tepkimizi sokağa yansıttık. Tüm ülkede, ‘İnsanca Bir Yaşam İçin Emekten Yana Demokratik Bütçe İstiyoruz’ sloganıyla başlattığımız eylemler, kitlesel basın açıklamaları yaptık, caddelerde yürüdük, meydanları doldurduk. Malatya’da ilginç, ilginç olduğu kadar da saçma bir cezalandırmayla karşılaştık. Tamda sürece denk düşen bir mantıkla örtüşmesi manidardır” diye konuştu.

Baytemur, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yolda gelişi güzel yürüyen yayalar gibi değerlendirilerek, Kara yolları Trafik Kanunu’nun 68/1-C maddesine göre 77 lira para cezası ile cezalandırıldık. Bizlerin, bütçeye karşı demokratik tepkimizi sokaklarda gösterdiğimiz için trafik cezası ile durdurmaya çalışanlara vereceğimiz yanıt açıktır. Öncelikle Malatya’nın işkenceye dönüşen trafik sorununu çözün.

19 Aralık 2013 Perşembe günü ülke genelinde AK Parti’yi bütçeden taleplerimiz noktasında bir kez daha uyarmak için KESK olarak greve çıktık. 87 ve 151 sayılı İLO Sözleşmeleri, İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11.maddesi, Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı ve bunları iç hukukun üzerinde tutan Anayasa’nın 90. Maddesi açıkken; greve katılan üyelerimize ve emekçilere başlatılan idari soruşturmalarda, gelinen hukuksuzluğun başka bir örneğini oluşturmaktadır

Eğitim Sen ve KESK olarak bir kez daha altını çizerek söylüyoruz; hukuksuz, keyfi ve siyasi olarak açtığınız soruşturmalar da kestiğiniz trafik cezaları da bizleri mücadele etmekten alıkoyamayacaktır. Sokaklar, meydanlar bizimdir, iş yerleri bizimdir, bizler dün olduğu gibi bugün de yarında sokaklarda ve iş yerlerinde olacağız, mücadele etmeye devam edeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız