SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Cezasında SMS Dönemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:58
Trafik Cezasında SMS Dönemi
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü, MOBESE sistemi tarafından tespit edilen cezaların vatandaşlara SMS ile bildirilmesi için bir çalışma başlattı. 

Tespit edilen kural ihlallerin ardından yazılan cezaların geç ulaşmasından kaynaklanan tartışmalar yaşanmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu tartışmalara son vermek için vatandaşları plakalarına yazılan cezaların en kısa sürede ulaşması için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından MOBESE ve trafik görevlileri tarafından belirlenen kural ihlalleri sistemde kayıtlı olan sürücünün cep telefonuna SMS olarak gönderilmesine yönelik çalışma başlatıldı. Böylece vatandaşların 15 günlük itiraz haklarını kaybetmelerin önüne geçilmiş olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, SMS'nin yanısıra elektronik posta yoluyla da cezaların elektronik posta yoluyla gönderilmesi çalışmasını da sürdürmekte. Gönderilecek olan SMS'lerin ücretinin ise Emniyet Genel müdürlüğü tarafından karşılanacağı kaydedilmekte.

Çalışma sonuçlandığında; MOBESE sistemi tarafından tespit edilen kural ihlalinin kısa bir süre içinde sürücüye SMS ile bildirilmesi sağlanmış olacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız