SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Gerçeği, Memleketin Gerçeği!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, belediyenin de “yetkilendirilmesiyle” daha da karmaşık hale gelen trafik sorununun ele alındığı toplantı, Trafik gerçeğinin aslında memleketin gerçekleriyle ilgili olduğu sonucunun çıkarılacağı değerlendirmeler yapıldı. Bir polis amiri, çalışmalarda “siyasi ya da etkili kişi” engeliyle karşılaşıldığını söyleyince, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’dan “Eğer bir siyasi baskı gelirse şapkamı alır giderim..” yanıtı geldi..

3.5 SAAT SÜRDÜ..
Malatya’nın trafikle ilgili sorunlarının belirlenmesi ve çözüm bulunması amacıyla, Polisevi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ve aynı zamanda Şoförler Odası’nın başkanı Şevket Keskin, Karayolları Temsilcisi Abdullah Tunç, Emniyet ve Belediyenin trafikten sorumlu müdür ve amirleri, Minibüscüler Odası Başkanı Arif Kiras, MOTAŞ adına basın danışmanı Murat Karakaş katıldılar.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda, sorunlar ele alınıp, özeleştiri ve önerilerde bulunuldu. Emniyet Müdürü Kahya, “Kent içi trafiği en iyi şekilde nasıl sevk ve idare edebiliriz? Bunun için önce sorunlarımızı belirlememiz gerekir. Trafikle ilgili tüm taraflar, burada kendi gözlüğü ile bakıp belirlediği sorunları ve çözüm önerilerini sunsun.” dedi.

"HALA ANLAYAMADIM.."
ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya kent içi trafiğin ciddi sorunları bulunduğunu ve yıllardır buna ilişkin konuları gündeme getirdiklerini belirtirken, bazı bölgelerdeki parkmetre uygulamalarının kaldırılmasına halen bir anlam veremediklerini söyledi. Keskin, “Parkmetre kalktıktan sonra ana arterlerde tam bir keşmekeş yaşanıyor. Bu uygulamayı neden kaldırdılar, hala anlamış değiliz..” dedi.

DÜZENLEME BELEDİYENİN, DENETİM EMNİYETİN..
Belediyenin Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal, ilgili yasanın, trafik düzenleme yetkisini belediyelere, denetleme yetkisini ise Emniyete verdiğini belirttikten sonra, “Kaldırılan parkmetre uygulaması da başkanımızın bir tasarrufudur. Çalışmalarımız sürüyor. Dörtyol- Öğretmenevi arasında tek yönlü parkmetre uygulamasına geçiş hazırlıklarımız tamamlandı. Atatürk ve İnönü Caddeleri tamamen park yasağı kapsamına alınacak.”diye konuştu.

"SİZ DEVLETSİNİZ.."
Toplantının ilerleyen aşamalarında, özellikle Emniyet mensuplarından gelen ve muhatap olunan vatandaş davranışlarının eleştirildiği şikayetleri yanıtlayan Emniyet Müdürü Kahya, şikayetler karşısında, “Kibar bir şekilde yasal görevinizi yapacaksınız. Vatandaşın başta sağlık ve ailevi nedenlerle çeşitli sorunları olabilir. Hatta size tekme tokat atabilir. Siz atamazsınız. Siz devletsiniz.. İnsani ve yasalar çerçevesinde görevlerinizi yapınız.”diye konuştu.

"ARAYA GİRENLER.." YAKINMASINA MÜDÜR RESTİ..
Toplantıda bir polis amiri, hem özeleştiri hem de eleştiri de bulunarak, “Denetim eksikliğimiz var. Onun nedeni de ceza yazan memurların bir güvencesi olmayışı. Araya giren siyasiler veya güçlü kişiler nedeniyle bir şekilde amirleri tarafından sorguya çekilmesi. Bize güvence verilirse trafik sorununu bir haftada çözeriz.” deyince, Emniyet Müdürü Kahya’dan, “Sorguya çekilmekten korkmayın. Elbette araya girenler olacaktır. Siz yasaya uyduğunuz sürece biz arkanızdayız. Eğer bir siyasi baskı gelirse şapkamı alır giderim. Malatya’ya kök salmaya gelmedim. Amacımız yaşanabilir bir Malatya’yı el birliği ile yaratmak.”şeklinde değerlendirme geldi.

KONUŞULAN KONULAR..
Toplantının ilerleyen saatlerinde kentte trafik akışını etkileyen ana konular olarak şunlar konuşuldu:

* Yetki karmaşası
* Belediye Otobüslerinin düzensiz çalışması ve kent merkezinde park yapmaları
* Minibüslerin trafiği akışını olumsuz etkilemesi ve dağınık/ düzensiz duraklara sahip olması
* Yap-Boz tahtasına dönen Alt-üst yapılaşma
* Toplanan otopark ücretlerine rağmen otoparkların yapılmaması
* Kamu kurumlarının (PTT-Belediye-Telekom-FEDAŞ gibi) yaptığı altyapı çalışmalarında Emniyeti zamanında bilgilendirmediği ve çeşitli kazalara sebebiyet verdiği
* Çevre yolunda bulunan ve gelişigüzel parkeden kamyonların varlığı
* Sinyalizasyon sistemi yetersizliği, düzensizliği
* Şehir merkezinin duraklardan arındırılamaması
* Parkmetre uygulamasının kaldırılması
* İl Trafik Komisyonunun aldığı kararlara uyulmaması
* Alt geçitlerin çözüm değil çözümsüzlük yarattığı
* Park yasağının kararlılıkla uygulanmaması
* Belediye Kent Trafik Müdürlüğünün Personel Yetersizliği
* Yayalar için Üst-alt geçitlerin olmaması
* Kaldırım işgali
* Trafik ışıklarının trafik akışını sağlıksız hale getirdiği.

"ŞİİR GİBİ İŞLEYEN TRAFİK.."
Toplantının sonunda Emniyet Müdürü Kahya, konuşulan konuların bir rapor haline getirilerek ilgili kuruluşlara dağıtılacağını ve bu doğrultu da çalışmalar yapılarak kent içi trafiğinin en kısa sürede “şiir gibi işleyen bir akışa” sahip olmasına çalışacakların söyledi.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN (Yorum Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız