SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Haftası Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Trafik Haftası nedeniyle Malatya'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Trafik Haftası etkinlikleri Sümer Park'ta başladı. Törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, ESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan törende Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Rıdvan Çalıkuşu yaptığı konuşmada,"Trafik kurallarına uyma, hayata geçirme toplum olarak yaşam kalitemizi arttıracaktır. Trafik kazaları tamamen ortadan kaldırılamaz. Ancak minimum, seviyeye indirmek adına çaba gösterilebilir. İnsanların eğitimi, yol kusurlarının iyileştirilmesi, araçların teknik yönden daha iyi denetlenmesi, trafiği denetleme ve düzenleme ile ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve ilk
yardım kazalarının önlenmesi veya azaltılmasında başvuracağımız en etkili kuraldır. Trafik kazalarının yüzde 94'ünün sürücü kusurlarından kaynaklandığı unutulmamalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Türkiye Avrupa'nı en çok kaza yapılan ülkesi olarak isim geçiyordu. Duble yolların yapılması ve alt yapı çalışmalarını hızlandırılması kazaları önemli ölçüde azalttı. Biz Malatya Belediyesi olarak hem sivil toplum kuruluşları ve hemde diğer kuruluşları ile iş biriliği yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile iyi bir diyalog içindeyiz" dedi.

Vali Ulvi Saran'da "Karayolu ulaşımının gelişmesi ile birlikte trafik kazaları gündeme gelmiştir. Trafik kazaları bütün dünyada önemli bir sorun olmasına karşın, Türkiye'de uzun yılardan beri önemli bir sorun olarak durmaktadır. Trafik kazalarının yüzde 90'nın insan hatası ile oluşması son derece dikkat çekicidir. Bundan dolayı kazaların önemli ölçüde azaltılması mümkündür. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren trafik konusunda eğitmeliyiz" şeklinde konuştu.

Törende Yılın Trafik Polisi olarak Ömer Kaynar ve Suat Tanrıverdi'ye, Yılın Jandarma Trafik Personeli olarak Jandarma Başçavuş Bilge Boran'a, Yılın Belediye Ulaştırma Personeli olarak Mahmet Çoban'a, Yılın şoförü olarak Hasan Çelik'e, Yılın Karayolu Personeli olarak Ali Topaloğlu'na, Yılın Acil Yardım personeli olarak Yusuf Kenan Perktaş'a, Yılın Trafik Öğretmeni olarak Atilla Şahin'e, Yılın Şoförler ve Otomobilciler Odası Personeli olarak Nilüfer Dölcel'e, Yılın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Personeli olarak Nazmi Güneş'e, Yılın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli olarak Engin Fırat'a, Yılın Minibüs Şoförü olarak Celal Orhan'a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olarak Atilla Şahin'e, başarı plaketleri verildi.

Törende yılın şoförü seçilen 48 yıllık şoför Hasan Çelik, "Şuana kadar kazam yoktur. Çok yavaş gidiyorum. Yolda yayalara sürekli yol veriyorum" dedi.

Törende şiir, Trafik konulu kompozisyon ve resim dalında derece alan öğrencilere ödülleri de verildi.

Törende, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi, Malatya Belediyesi, Karayolları, Jandarma ve 112 Acil Servisi tarafından düzenlene trafik konulu standlar da açılarak, vatandaşlara trafik konusundaki bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

Etkinlikte Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile 112 Acil Servis ekiplerince ortaklaşa olarak trafik kazası sonrasında araçta sıkışanların kurtarılması ile ilgili bir tatbikat yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız