SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Haftası Etkinlikleri

A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl Türkiye'de 6-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Trafik Haftası, Malatya'da çeşitli etkinliklerle başladı.

Trafik Haftası nedeniyle İnönü Kapalı Çarşı üzerinde Malatya Şoförler Odası, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, ile bazı özel sürücü ve güvenlik şirketleri standlar kurdu.

Trafik Haftası'nın açılışı nedeniyle konuşan Trafik Şube Müdürü Hakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, her yıl Mayıs ayının ilk haftasındaki Cumartesi gününün Karayolları Trafik Güvenliği Haftası olarak uluslar arası alanda kutlandığını bildirerek, "Tek amacımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da trafik bilincini insanlara yerleştirmektir. Trafik kazalarının en aza indirilmesini sağlamak herkesin görevidir" dedi.

Malatya'daki etkinliğe katılan Türkiye Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı İbrahim Akyıldız, verilen eğitimlerin artmasıyla kaza oranlarında düşüş yaşandığını söyleyerek, sürücü kurslarını Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi. Akyıldız, eğitimli sürücülerin trafiğe daha rahat çıkacağına inandıklarını aktardı.

Malatya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Kemal Deniz ise, trafik açısından vatandaşların bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Trafik ülkenin milli bir sorunu haline gelmiştir. Trafikte bilinç ve eğitim çok önemlidir. Bu konuda sadece sürücü kurslarına değil, okullara ve diğer kurumlara da büyük görevler düşüyor. Trafik sorununu sadece emniyetin trafik şubesinin çabalarıyla çözüleceğini beklemek yanlıştır" şeklinde konuştu.

Malatya Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Saime Palancıoğlu ise, kazasız güzel günler dileğinde bulundu. İnönü Kapalı Çarşı üzerinde Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara trafikle ilgili el broşürleri dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız