SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Kazalarında 1 Ölü, 18 Yaralı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da meydana gelen trafik kazalarında 1 çocuk öldü, 18 kişi de yaralandı.

ORDUZU’DA..
Orduzu Beldesi Çarşıbaşı Mahallesi 1. Sokak üzerinde Zeki Bakan yönetimindeki 44 EZ 431 plakalı araç, 23.30 sıralarında karşı yönden gelen Y.Y.adlı çocuğun yönetimindeki bisikletle çarpıştı. Kazada bisiklet sürücüyü Y.Y. ile otoda bulunan E.B.adlı çocuklar yaralandılar. Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırılan yaralı Y.Y. yaşamını yitirdi, E.B.’nin tedavisi ise Devlet Hastanesi’nde yapıldı.

DİĞER KAZALAR..
Beylerderesi girişi Meteoroloji Bölge Müdürlüğü civarında saat 21.00 sıralarında İbrahim Merkan yönetimindeki 44 AU 142 plakalı otomobil, Malatya yönüne gelirken, gündüz sıcak nedeniyle eriyen asfaltın üzerine dökülen mıcır dolayısıyla sürücünün denetiminden çıktı ve takla attı. Kazada 22 yaşındaki Şehriban Özdemir, 16 yaşındaki Erdi Merkan, 2 yaşındaki Helin Akın ve 28 yaşındaki Kıymet Akın yaralandılar.

Malatya’dan Ankara yönüne gitmekte olan Yakup Güldede yönetimindeki 02 AK 030 plakalı otomobil, Akçadağ ilçesi Aydınlar Köyü civarında şerit ihlali nedeniyle devrildi. Araçta bulunan Hülya Güldede’nin yaralandığı bildirildi.

İPAŞ Fabrikası kavşağında; Yazıhan’dan Malatya’ya gelmekte olan Ferhat Alpaslan yönetimindeki 34 S 1373 plakalı araç, kavşağa kontrolsuz girinde Ankara yönüne giden Yusuf Sarıgül yönetimindeki 44 EF 006 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada yaralanan Yusuf Sarıgül, Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Malatya-Sivas karayolu Topraktepe Köyü civarında Malatya yönüne gelmekte olan Mehmet Yener Kurtaran yönetimindeki 06 ZMM 80 plakalı araç kendi şeridinde giderken, karşı yönden gelen ve aniden sola dönüş manevrası yapan Mehmet Pektaş yönetimindeki 44 AF 014 plakalı traktörle çarpıştı. Mehmet Yener Kurtaran kazada yaralanırken, kazadan sonra kaçan traktör sürücüsünün Dilek Kasabası’nda jandarma tarafından yakalandığı bildirildi.

Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Beldesi’nde Mustafa Güven yönetimindeki 44 FL 079 plakalı traktörün römorkuna hareket halinde iken sürücüden habersiz binmeye çalışan 19 yaşındaki Hümeyra Yılmaz, düşerek ağır yaralandı.

Şahnahan Kasabası Tepehan Mahallesi’nden Merkez Mahallesi’ne gitmekte olan Hüseyin Ayaoku yönetimindeki 44 FH 417 plakalı araç, karşıdan karşıya geçmekte olan 10 yaşındaki Hasan Duman’a çarparak yaralanmasına yolaçtı.

Battalgazi yolu Boyataş Fabrikası civarında 01.00 sıralarında Emir Karagözler yönetimindeki 44 EV 414 plakalı kamyonetle tali yoldan çıkarken, Battalgazi yönüne gitmekte olan Sadettin Özçakıcı yönetimindeki 44 FV 926 plakalı araçla çarpıştı. Kazada Sadettin Özçakıcı ile aynı araçta bulunan Mehmet Nur Akıncı ağır yaralandılar ve TÖTM’ye kaldırıldılar.

Darende ilçesi Balaban Beldesinde Kamil Çelik yönetimindeki 09 P 0010 plakalı midibüs, beldede kasaplık yapan Hüseyin Kaya’ya ait ağıldan başıboş halde yola çıkan 15 adet küçükbaş hayvana çarptı. 02.30 sıralarındaki kazada hayvanlardan 7’si telef oldu.

Malatya’dan Ankara yönüne gitmekte olan İsmet Kılıç yönetimindeki araç Taha Tekstil civarında sola dönmek için sinyal verip ağırlaştığı sırada, arkadan gelen Süleyman Özden yönetimindeki 34 ZL 6243 plakalı kamyonun arkadaş çarptığı, araçların hasar gördüğü bildirildi.

Topsöğüt Kasabası’ndan Malatya yönüne gelmekte olan Aziz Özbey yönetimindeki 41 LN 077 plakalı oto ile Yeşiltepe civarındaki hemzemin geçitte duramayarak hareket halindeki 54002396 no.lu trene çarptı. Saat 09.45 sıralarındaki kazada oto hasar gördü.

Akçadağ yönünden Malatya’ya gelmekte olan Devrim Ağırağaç yönetimindeki 63 VK 602 plakalı oto, Polis Meslek Yüksek Okulu civarında yola çıkan köpeğe çarpmamak için ani fren yaparken, arkadan gelen Kaya Erkuş yönetimindeki 06 MLY 44 aracın öndeki araca, Yalçın Yasak yönetimindeki 44 FN 024 plakalı araç da 06 plakalı araca çarptıkları bildirildi. 22.00 sıralarındaki zincirleme kazada yaralanan olmazken, 3 otoda hasar meydana geldi.

Malatya-Adıyaman yolu Doğanşehir Kelhalil Köyü civarında 22.15 sıralarında, Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan Mustafa Nurettin Fırat yönetimindeki 44 DL 515 plakalı yolcu otobüsüne, karşı yönden gelen Sadık Açıkgöz yönetimindeki 02 KE 443 plakalı saman yüklü kamyonun aşırı yüklü olması nedeniyle “sürttüğü” bildirildi. Kasadan sarkan samanlar nedeniyle otobüsün sol aynası ve sol yan camının kırıldığı, kazayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Malatya-Kayseri karayolu Darende Balaban Yukarıulupınar Köyü Bakımevi mevkiinde Mehmet Kayaoğlu yönetimindeki 06 GGT 62 plakalı araç dikkatsizlik yüzünden takla attı. Kazada araç hasar gördü.

Dilek Kasabası Sivas yol ayrımı civarından Malatya yönüne gelmekte olan Nedim Kaya’nın yönetimindeki bisikletin frenlerinin tutmaması yüzünden, karşı yönden gelip Uğrak Mahallesi’ne dönmek üzere manevra yapan Doğan Tuncel yönetimindeki 44 FE 821 plakalı otomobile çarptığı bildirildi. Kazada bisiklet sürücüsü yaralandı.

Yazıhan-Eğribük yolunda Arif Pak yönetimindeki 44 KH 685 plakalı aracın, ana yola kontrolsuz çıkması yüzünden, Eğribük kum ocaklarına gitmekte olan Ramazan Kıran yönetimindeki 44 DA 494 plakalı kamyonla çarpıştığı bildirildi. Kazada Ramazan Kıran, Safiye Pak ve Arif Pak’ın yaralandıkları, araçların hasar gördüğü bildirildi.

Çukurkaya Köyü’nden Darende ilçesine gelmekte olan Şahin Karadaş yönetimindeki 44 DN 910 plakalı araç, köy çıkışında dikkatsizlik yüzünden takla attı. Kazada Mehmet Yıldırım ve Abdullah Akbaş yaralandılar.

Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servis girişinde Naki Çalışkan yönetimindeki 44 KE 308 plakalı araç ile giderken, önünde gitmekte olan Zümrüt Ergem yönetimindeki 44 AL 842 plakalı araca arkadan çarptı. Kazada maddi hasar meydana geldi.

Malatya’dan Elazığ yönüne gitmekte olan Ramazan Güçver yönetimindeki 67 TH 626 plakalı otomobil, 40. kilometrede Mahnmut Gereksar yönetimindeki 12 AL 300 plakalı kamyonu sollamak isterken, kamyonun sol arka tekerleğine çarptı. Kazada otomobil hasar gördü.

Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan İzzettin Çiçek yönetimindeki 44 FP 558 plakalı araçla, Halil Akyiğit yönetimindeki 44 DE 917 plakalı araca arkadan çarptı. Araçların hasar gördüğü bildirildi.

BOZUK YOLLAR..
"Duble yol" yapımı nedeniyle Malatya-Elazığ ile Malatya-Gölbaşı arasında bozulan yol niteliği, yetersiz işaretleme, kalitesiz alt yapı yüzünden trafik kazalarında artış gözleniyor. Özellikle, Malatya-Elazığ karayolunun yol çalışması yapılan bölümlerinde giderek yoğunlaşan kazalar dikkat çekiyor.

FOTOĞRAF: Beylerderesi girişi Meteoroloji Bölge Müdürlüğü civarında takla atan ve içerisindeki 4 kişinin yaralandığı otomobilin kaza sonrası hali. (FOTO: iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız