SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Kazası: 3 Ölü, 30 Yaralı

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı işçilerini taşıyan 44 HC 162 plakalı minibüs Sultansuyu Köprüsü civarında devrildi. Kazada 3 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Malatya-Kayseri karayolunun 25. kilometresindeki Akçadağ ilçesi Sultansuyu Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Kayısı bahçesine çalışmaya giden tarım işçilerini taşıyan Mazhar Ulutaş (32) yönetimindeki 44 HC 162 plakalı minibüs, tekerleğinin patlaması sonucu yoldan çıkarak devrildi. Kazada, İbrahim Acar (15) ile Sevda Güneş (13) olay yerinde, Metin Ulutaş (9) ise Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken hayatını kaybetti.

Kazada şoför Mazhar Ulutaş ile birlikte Ayşe Güngör (18), Hülya Beşigüzel (17), Beyhan Akel (18), Ebru Bozkurt (17), Zübeyde Ulutaş (56), Suna Güngör (14), Pınar Keskin (21), Sevgi Keskin (46), Adile Keskin (17), Fidan Akel (56), Sinem Güngör (19), Azize Acar (18), Hatice Bozkurt (15), İsmihan Bilgiç (18), Hülya Esen (29), Zehra Esen (18), Funda Akarsu (14), Gülhan Beşigüzel (15), Hülya Güneş (21), Habibe Kubat, Leyla Özdemir ve Sultan Kubat, Özlem Güneş (17), Esra Özdemir (17), Haci Güneş (20), Merve Kubat (7), Fatma Kubat (43), Yusuf Balı (24) ve Ayşe Çelik (33) yaralandı.

Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara ile Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşal da olay yerinde inceleme yaptılar. Vali Daşöz, daha sonra Beydağı Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Daşöz, yaptığı açıklamada, "Bu sabah saat 07.30 civarında Malatya'dan Akçadağ'ın bazı köylerine kayısı işçiliği için yolcu götüren bir minibüs, lastiğinin patlaması sonucunda Sultansuyu Köprüsü yanında tek taraflı bir kaza yaptı. Kaza sonucunda minibüste bulunan 33 kişiden 2'si olay yerinde, 1'i ise hastaneye getirilirken öldü. Kazada yaralananlardan 22'si Beydağı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 7 yaralı Malatya Devlet Hastanesi'nde ve 1 yaralı ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi görüyor" dedi.

Kaza yapan minibüsün 15 kişilik olmasına karşın 33 kişi taşıdığını belirten Vali Daşöz, "Aracın ısrarla üzerinde durulmasına rağmen fazla yolcu taşıdığı anlaşılıyor. Normalde 15 kişilik bir minibüs, iki katından da fazla yolcu almış" şeklinde bilgi verdi.

Öte yandan, Beydağı Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gören şoför Mazhar Ulutaş, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Bu arada Akçadağ İlçesi Sultansuyu köprüsü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 13 yaşındaki Sevda Güneş’in cenaze törenine katılan Belediye Başkanı Cemal Akın, kaza sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara başsağlığı dileklerinde bulundu.

FOTOĞRAFLAR: Ali CENGİZ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız