SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Trafik Okulları Açılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Trafik Meslek Lisesi, Trafik Meslek Yüksekokulu ve Trafik Mühendisliği Fakültelerinin açılması gerektiğini bildirdi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı da olan ESOB Başkanı Şevket Keskin, Trafik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Türkiye'de trafik konusunda yaşanan sıkıntıların önlenmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi çok zor değil. Türkiye'de öncelikle trafik konusundaki eğitim ciddi bir şekilde ele alınmalı ve ehliyet sistemi yeniden düzenlenmelidir. Trafik sorununun çözümü için Eğitim, Denetim, Trafik Mühendisliği ve İlk Yardım faktörlerini ön plana çıkartılarak, yoğun bir şekilde bu konular üzerinde çalışma yapılmalıdır ifadelerini kaydetti.

Keskin şunları söyledi:

"İlköğretim eğitiminden itibaren okullarımızda mutlaka trafik eğitimi verilmelidir. Trafik eğitimi veren 'Trafik Meslek Liseleri' açılmalı buradan mezun olan öğrenciler, 'Trafik Teknisyeni' unvanı ile başta belediyeler olmak üzere trafik ile ilgili tüm kuruluşlarda istihdam edilmeleri sağlanmalı. Yine iki yıllık eğitim veren Trafik Meslek Yüksek Okulları'nın açılması sağlanmalıdır. Ardından da Trafik Mühendisleri yetiştirecek olan Trafik Mühendisliği Fakülteleri mutlaka
açılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığımıza, YÖK'e üniversitelerimize bu konuda önemli görevler düşmektedir. Türkiye trafik konusunda çok büyük kayıplar vermesine karşın, bu sorunu çözecek eğitim alt yapısını olmaması gerçekten çok düşündürücüdür. Üniversitelerimiz, Türkiye'nin toplumsal kanayan yarası olan trafik konusuna artık bilimsel olarak bakabilmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız