SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Parkı Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:08
Trafik Parkı Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştiriyor. Türkiye’de ve bölgede birçok ilki gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi, bu kez bölgede bir ilk olacak olan Trafik Parkı’nın temelini atarak, çalışmalara başladı.  

Tandoğan Mahallesi’nde çalışmalara başlanan Trafik Parkı alanında incelemede bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye yetkililerinden Trafik Parkı ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yaklaşık 5 dönümlük bir alana yapılacak olan Trafik Parkı ile ilgili habercilere bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiğini belirterek, “Battalgazi’mizin 102 mahallesi var. Bu mahallelerin hemen hemen hepsinde Belediye olarak şu anda varız ve her biriminde, her sokağında çalışıyoruz. Bir tarafta 136 sokakta kilit taş çalışmaları, yüzlerce sokakta asfalt çalışmaları, bir tarafta da park çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda Belediyecilik alanında kültürel ve sosyal alandaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada da gördüğünüz gibi bir tarafta asfalt çalışmaları sürerken, diğer taraftan da özellikle memleketimizde büyük bir sorun olan trafik sorununu çözmek için çalışıyoruz. Karayollarında meydana gelen trafik kazalarındaki kayıplarına baktığımız zaman binlerle ifade edilen can ve mal kayıplarını görüyoruz. Özellikle bayram tatillerinde, yaz tatillerinde gidiş ve dönüşlerdeki insanımızın trafik canavarına kurban verdiğimizi düşündüğümüzde, binlerce insanımızı bilinçsiz araç kullanmanın, süratli araç kullanmanın, kurallara uymadan araç kullanmanın bedelini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olarak büyük bir bedelle ödemekteyiz. Bunun için, özellikle şimdiye kadar Malatya’da hiçbir şekilde kurulmamış trafik parkının Tandoğan Mahallemizdeki yaklaşık 5 dönümlük alana bir trafik parkı projesini yaptık. Park Bahçeler Müdürümüz burada, muhtarımız burada, ilgili teknik elemanlarımız burada. Buranın ihalesi de en kısa sürede yapılarak Malatya’mıza ilk olarak bir trafik parkı yapılması ve bu trafik parkının işlevsel anlamda çocuklarımızın trafik kuralları, trafik işaret ve levhaları, araç kullanma ve araç kullanırken ilk yardım, benzinlik, sağa sola dönüşler, parkla ilgili bütün trafiğin kurallarının detaylarının çocuklarımıza daha çocuk yaşta zihinlerine nakşetmemiz, işlememiz, gelecekteki trafik kurallarının egemen olması ve trafik kazalarının azaltılmasında can ve mal emniyetinin korunması anlamında önemli bir görevi yerine getirecektir diyorum. Bu çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallemize de Malatya’mıza da yapılan çalışmalar hayırlı olsun. Bu arada Park Bahçeler müdürümüzün ifadesine göre yapılan bu çalışma bölgede de bir ilk olduğunu belirtiyor. İnşallah Malatya’da hep ilkleri yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Tandoğan Mahallesi Muhtarı Yusuf Gökalp ise, mahallelerine yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Belediye Başkanım tüm Battalgazi bölgesini tek tek incelediği gibi mahallemize de gelerek yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Parkından, yolundan diğer ihtiyaç ve sıkıntılarına kadar çözüm olmak için buralara gelerek incelemelerde bulunuyor. Yapılan çalışmalarla birlikte mahallemiz merkezi bir mahalle haline geldi. Mahallemiz cazibe merkezi haline geliyor. Başkanımızın çalışmaları taktire şayan olduğunu belirterek kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Park yapılacak alanda öğrencilerle de bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Trafik Parkı’nın insanlarımız ve ülkemiz için önemine dikkat çekerek, “Trafik parkında trafik kurallarını anlatan levhalar ve detayları öğreneceksiniz. Siz çocuklarımızda burada trafik kurallarını, işaret ve levhalarını öğreneceksiniz. Yarın büyüyüp araç kullanmaya başladığınızda trafik kurallarına uyarak, yollarda trafik kurallarına uygun bir şekilde hareket edeceksiniz. Acele etmeyerek, ecele gitmeyerek can güvenliğini göz önünde bulundurarak trafikte seyir edeceğiz. Süratin felaket olduğunu bilerek sürattan kaçınacağız. Kurallara uygun bir şekilde araç kullanacağız” diye konuştu.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız