SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trafik Rahatlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın önemli ulaşım akslarından biri olan ve Dilek Mahallesi’ni Malatya’ya bağlayan Dilek Caddesi’nde yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarında sona yaklaştı. 

Yolun 4 kilometrelik bölümünü 7 metreden 30 metre genişliğe çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yol üzerinde bulunan demiryolu köprüsünü de yapacağı eklemeyle çift şeride çıkaracak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bölgede bulunan bahçe sahiplerinin destekleriyle yolu standartlara uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi, yola bugüne kadar 16 bin ton alt temel malzemesi, 17 bin tonda asfalt malzemesi serimi yaptı. Yolda ayrıca 142 bin metreküp dolgu çalışması, 15 bin metreküp de taş duvar örme işi gerçekleştirdi” denildi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, açıklamalarda bulundu. Dilek Caddesi’nde sürdürülen çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını belirten Başkan Ahmet Çakır, yolun Kuzey Çevre Yoluna bağlanacak olan önemli bağlantı yollarından da biri olduğunu söyledi. Yolun Dilek bölgesinin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Başkan Çakır, “Burası iki şeritli bir yoldu şimdi duble yola dönüştü. 4 şeritli bir yol oldu. Genişletilen ve yeni açılan yollarımız şehir trafiğini rahatlatacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Dilek Caddemiz bir bulvara dönüşecek. Demiryolu köprümüzü de genişleteceğiz. Projemiz hazır, bu çalışmalarımız bittiğinde caddemizde Malatya’ya yakışır bir hale gelecek. Bu çalışmaları Büyükşehir Belediyemizin kendi ekipleri yapıyor. Yol ekiplerimiz Malatya’nın bütün ilçelerinde çalışıyor. İhaleye çıkararak yaptığımız hiçbir yolumuz yok. Yol genişletmeleri, altyapı çalışmaları, köprüler, menfezler, taş duvar örme işlerini hep kendi ekiplerimiz yapıyor. Yol genişletmeleri konusunda bu vakte kadar 300 kilometrenin üzerinde çalışma yaptık. Merkez, kırsal ayrımı yapmadan her yerde çalışma yaptık. Merkezde ana bulvarları açarak, merkezin sağlıklı büyümesini, gelişmesini sağlamakla birlikte trafikteki rahatlamayı da sağlamış olacağız. Ben özverili bir şekilde çalışan bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız