SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Trafik Sorununu Çözeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, trafik sorununun 7 alt başlıkta ele alınacağını, Üniversite ile Organize Sanayi arasında hafif raylı sistem için planlama yapılacağını bildirdi.

Çakır'ın seçim çalışmalarına ilişkin bülten şöyle:

"* Hurdacılar sitesi ve Buğday pazarı esnaflarını ziyaret
Sabah kahvaltısını hurdacılar sitesinde esnaflarla birlikte yaparak esnafları dinledi. Daha sonra site esnaflarını ziyaret eden Çakır, esnafların sorun ve sıkıntıları dinleyerek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Hurdacılar sitesinde gerçekleştirilen kahvaltı ve esnaf ziyaretinden sonra buğday pazarı esnaflarını ziyaret eden Çakır, çalışmalarını anlattı destek istedi.

* Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret
Ahmet Çakır, Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya’yı ziyaret etti. Yücekaya, ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve çalışmalarda başarılar diledi.

Ziyarette konuşan Çakır, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, tek devlet, tek bayrak, tek millet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’e ait bir sözü hatırlatarak, “mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” diyen Çakır, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Halkımızdan aldığımız destek ile dik duracağız ancak dikleşmeyeceğiz dedi.

* Taşemder’i ziyaret
Taştepe mahallesinde faaliyet gösteren taşemder’i ziyaret eden Ahmet Çakır sokakta oynayan çocuklar tarafından şarkı ile karşılandı. Çocuklara çikolata ikram eden Çakır, çocukları çok sevdiğini ifade ederek teşekkür etti.

Dernek başkanı Basri Kahveci ilk defa bir siyasi parti adayının kendilerini ziyaret etiğini söyleyerek, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çevre yolu altı olarak ifade edilen bölgelere Ahmet çakır’ın verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Derneğin daha önce fakir ailelere yardım amacıyla kurulduğunu, gelinen noktada kurs ve çeşitli faaliyetlerinde dernek bünyesinde verildiğini ifade etti.

Ahmet Çakır konuşmasında; yapılacak çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, halk ile kurum ve kuruluşlar arasında bir köprü vazifesini yerine getiren bu kuruluşlar ile sürekli istişare haline çalışacaklarını ifade etti.

* Yeşiltepe ve Hacıabdi Mahallesi mahalle toplantıları
Ak Parti Milletvekili M.Mücahid Fındıklı ve Ak Parti belediye başkan adayı Ahmet Çakır dün akşam katıldıkları Yeşiltepe ve Hacıabdi Mahallesi mahalle toplantılarında hükümetin çalışmaları hakkında ve yapılacak projeler hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi.

Ahmet Çakır konuşmalarında;

İlk etapta idari yapılanma başlığı altında bir anlayışı belediyemize hakim kılmak için atacağımız adımların akabinde ilimizin sorunlarını öncelik sıralamasına göre çözmek için çalışacağız. Bunlardan en önemlisi ulaşım alanında yapılacak çalışma ve projelerimiz olacaktır. Ulaşım alnındaki çalışmalarımızı dört alt başlıkta toplandık, bunlar;

Trafik ulaşım mastır planı ile şehrimizin var olan şehir içi trafik sorunu yedi alt başlıkta belirlediğimiz bir çalışma değerlendireceğiz. Düzenli alt geçitlerden, düzensiz, sistemsiz araç parklarına, trafik akış planı vb veriler oluşturularak, alanında uzman yerel, ulusal kaynak ve birikimlerden de yararlanarak bir iyileştirme çalışması yapılacaktır.

Hafif raylı sistem, ilimiz için uygulanabilir kriterleri göz önünde bulundurulmak suretiyle, kuruluş maliyeti yüksekte olsa uygulandığı taktirde getirileri göz önüne alınarak, Organize sanayi bölgesi ile Üniversite arası yol ve güzergâh alanı rezerv olarak tutulacak olup, alternatif kaynak arayışı süratle başlatılacaktır.

Kuzey ve Güney çevre yolu, şehrimiz için gerek fiziki, gerek ekonomik yönden ideal olanı tespit edilerek şehrimize bir çevre yolu kazandırılacaktır.

Çevre yolunda alt ve üst geçitler, İstasyon virajı, Emeksiz, Akpınar kavşağı ve Battalgazi kavşağında alt geçit uygulaması gerçekleştirilecektir dedi.

M. Mücahid Fındıklı konuşmasında; Ak Parti iktidarında hem içeride hem dışarıda dik duruşlu bir politaka izlendiğini kendilerine verilen desteğin hakkını vermek için, gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini ifade eden Fındıklı, hizmet için birlik ve beraberlik her zaman kazandırmıştır. Biz gücümüzü toplumsal menfaatler için birleştirdik, kişisel menfaatler için değil dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız