SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Suçu İşlemişler!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:54
Trafik Suçu İşlemişler!
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, Malatya’da muhalif bazı sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen eylemlere katılanlara trafik ceza kesilmesi ile ilgili olarak TBMM başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplandırması istemi ile verdiği soru önergesine cevap verildi.

Ağbaba verdiği soru önergesinde 9 Aralık 2013, 19 Aralık 2013 ve 18 Ocak 2014 tarihlerinde Malatya’da bazı sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamalarının ardından yürüyüşe katılanlara "Trafiği tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunma" suçundan 77’şer lira ceza kesilmesini gündeme getirerek, “Emniyet Müdürlüğünün bir birimi olan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yürüyüş esnasında yoldan yürünmesine izin verilip, ardından Trafik Şube Müdürlüğünün yoldan yürüyen aynı kişilere ceza kesmesi çelişki değil midir? Daha önce örneği bulunmayan bu uygulamanın sebebi nedir?” sorusuna da önergesinde yer vermişti.

Soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Önergeye konu edilen olaya ilişkin, güvenlik kuvvetlerince yapılan ikazlara rağmen cadde üzerinde yürüyerek araç trafiğini engelleyen kişilere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanmıştır” dedi.

ARŞİV FOTO: Aralık 2013'de KESK'in öncülüğünde yapılan bu eyleme katılan ve yolda yürüyenlere de para cezası uygulanmıştı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız