SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafikte Bayram Önlemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:40
Trafikte Bayram Önlemi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla alınan trafik tedbirlerine ilişkin bilgi verdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bayram öncesinde alışveriş ve mezarlık ziyaretlerinin yoğunlaşacağına işaret edildi. Özellikle civar köy ve ilçelere gidecek vatandaşların güvenli seyahat edebilmesi için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün 24 saat, 85 personelle görev yapacağı belirtilen açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde ziyaretlerini ve alışverişlerini yapmaları için kalabalık alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, caddeler, şehir içi ve il merkezinden geçen şehirlerarası devlet karayolunda yaya ve araç trafiğine karşı gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bayram tatillerinde, özellikle ilk ve son günlerinde trafik yoğunluğu arttıyor. Bu nedenle sorumluluk güzergahımızdaki karayollarında takviye edilmiş trafik ekipleriyle gerekli tedbirler alınacaktır. İlimizde Belediye Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan yol yapım ve alt yapı çalışmaları göz önüne alınarak vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına yönelmeleri uygun olacaktır. Sürücülerin çalışma bölgelerindeki trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri gerekmektedir."

Tatilini il dışında geçirecek vatandaşların yola çıkmadan araç bakımlarını yaptırmarı istenen açıklamada, "Vatandaşlarımızın aşırı hız yapmaktan kaçınmaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, özellikle emniyet kemerlerini mutlaka takmaları ve yanındakilere de taktırmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın şehirlerarası yolculuklarında toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, ayrıca tatil süresince de trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerinin ikazlarına uymalarını, böylece halkımızın huzur ve güven ortamı içerisinde Kurban Bayramı geçirmelerini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, trafik denetimlerinin amacının özellikle Çevre Yolu'ndaki ölümlü-yaralamalı trafik kazalarının en az seviyeye indirilebilmesi olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız