SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafikte Traktör Düzenlemesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:49:12
Trafikte Traktör Düzenlemesi
A- A+ PAYLAŞ

Özellikle hasat döneminde yoğun olarak görüldükleri karayollarında, eksik güvenlik donanımı nedeniyle büyük tehlike oluşturan traktörlerin oluşturduğu tehdidin en aza indirgenmesi amacıyla, Valilikçe bir düzenleme yapıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü trafik şubelerinin ekipleri tarafından denetlenecek olan "Valilik Genel Emri"ne göre, traktörlerle ilgili yapılan düzenleme şöyle:

"Tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü bölgelerde gerek traktörün karayolunda kullanımı gerekse tarım işletmeleri içerisinde çalışmaları sırasında birçok ölümlü, yaralanmalı kazalar meydana gelmekte, bu kazalar özellikle hasat mevsiminin yoğun olduğu Haziran-Kasım ayları arasında en üst seviyeye ulaşmaktadır. Tarım aracı kazalarının oluş şekillerine bakıldığında en fazla yandan çarpma ya da çarpışma şeklinde kazaların olduğu ikinci sırada arkadan çarpma şeklinde kazaların olduğu görülmektedir. Kaza nedenleri ise tarım araçlarının kontrolsüz olarak aniden yola çıkması ve ışık donanımlarındaki yetersizlik olarak değerlendirilmektedir. Traktör kazalarında en sık görülen sürücü kusurlarının sırasıyla dönüş kurallarına uymamak, geçiş önceliğine uymamak ve araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak olduğu görülmektedir. İlimiz sınırları içerisinde tarım araçlarına bağlı olarak meydana gelen kazaların en aza indirilebilmesi için, traktörler, biçerdöverler ve iş makinalarıyla ilgili olarak aşağıdaki hususlara titizlikle uyulacaktır.

1-Tarım ürünlerinin toplanması yüklenmesi veya boşaltılması amacıyla tarla veya iş yerlerinde götürüp getirmek üzere lastik tekerlekli traktörlerin, bağlı römork veya yarı römorkların ışık donanımları eksiksiz olacak, arka kısımlarına yansıtıcılı şeritler takılacaktır.

2-Traktörlerde flaşörlü yanıp sönen sarı ışıklı dönerli uyarı lambası takılacaktır.

3-Traktörler geceleri zorunlu olmadıkça karayoluna çıkmayacaktır.

4-Traktör römork ve yarı römorklarında, trafik güvenliği açısından gerekli güvenlik tedbirleri alınmadan içerisinde insan taşınmayacaktır. Araçların çamurluk, basamak, karoser kenarı, sürücü mahallinin veya aracın üstü, bagaj merdiveni gibi dış kısımlarında insan taşınmayacaktır.

5-Traktör römorklarına, yandan ve arka kısımdan sarkacak, karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yükleme yapılmayacak, yükler sağlam olarak yerleştirilecek ve bağlanacak, kasanın yan ve arka kapakları kapalı olacak, yüklerin üzerine hiçbir şekilde yolcu bindirilmeyecektir."

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mustafa yıldız . (3 yıl önce)
    Biz bir kaza yaptik şükür can kayıbı yok benim aracım pert oldu ben cak büyuk zarar gördüm tiraktörun kabin arka kısmına porcöktör takmıs benim gözlerimi aldi ve ben ne yolu göre bildim nede arkadaki takılı remorku ben buna arkadan carptım ve benim kamiyonun sağ taraf hic yok ve tirafik memurları bana 100/ 100 sucu bana verdi ve benim bir komiyon zebzem giti ben cok perisan oldum gece saat 2 45 kaza yaptik ve 3 30 ekip geldi veben o polislere ne bu dunyada nede öbür dunyada hakkımi helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla