SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafikte Yeni Çile

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:43
Trafikte Yeni Çile
A- A+ PAYLAŞ
Mini koordinasyondan trafik işkencesine devam kararı çıktı. Vali Ulvi Saran başkanlığında Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Karayolları Bölge, TEDAŞ, DOĞALGAZ, TELEKOM gibi alt yapı kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı ve Beşkonaklar’daki Malatya Mutfağı’nda gerçekleşen toplantıda, şehrin batı girişi yol genişletme çalışmalarının hemen başlatılması kararı çıktı. Kurumlar arası eşgüdümsüzlük nedeniyle alt yapı projelerinin çok yavaş ilerlediği ve buna örnek olarak da uzun zaman alan Karayolları projelerini belirterek konuşmasına başlayan Vali Saran, “Bu duruma artık bir son verilsin. Yapılacak işler hepimizindir. Bir kurumun ihmali diğer kurumların çalışmasını engelliyor, bu durumda maddi ve manevi zararların oluşmasına neden oluyor. Artık mazeret istemiyoruz. Valilik olarak görevimiz yönetim ve denetimdir.” dedi. Vali, başta Belediye ve Karayolları olmak üzere bütün alt yapı kurum ve kuruluşlarının işbirliği içinde çalışmalarını istedi. 
 
Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve şehrin batı girişini kapsayan yol genişletme çalışmaları 16.07.2012 Pazartesi günü başlıyor. Yol genişletme çalışmaları kapsamında çift şeritli yolun güney kısmı İstasyon Kavşağı ile 2. Ordu Lojman Kavşağı arası (Şeker Fabrikası yönü) araç trafiğine kapatılıyor. Şehrin batı giriş ve çıkışının tek güzergâhı olan ve sabah ve akşam saatleri başta olmak üzere günün büyük bir bölümünde araç trafiğinin kilitlendiği çift şeritli güzergâhın tek şeridinin kapatılmasıyla araç trafiğinde çifte katmerli eziyet dönemi başlıyor. 
 
Konu ile ilgili olarak konuşan vatandaşlar “ Yerel yöneticilerimiz, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda boy ölçüşemediği İstanbul’la trafik konusunda boy ölçüşüyor. Bu gidişle de trafik konusunda İstanbul’u geçecekler galiba. Keşke bu boy ölçüşmeyi ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda da gerçekleşebilseler” diyerek yöneticileri eleştirirken 
 
Malatya Belediyesi yetkilileri de; “ Batı çıkışının deplase işlemleri tamamlandı ve Karayollarına teslim edildi. Pazartesi gününden itibaren Karayolları ekipleri batı çıkış güzergâhında İstasyon Kavşağı ile 2.Ordu Lojman Kavşağı arasında çalışmalara başlayacak olması nedeniyle bu güzergâh araç trafiğine kapatılacak. Sürücülerimizin mağdur olmaması için batı girişi (İŞKUR) güzergâhı üzerinde bulunan yan yolları hizmete koyduk” diyerek trafikte herhangi bir sorun yaşanmayacağını iddia ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız