SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafolar Renkleniyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:02:24
Trafolar Renkleniyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde bulunan elektrik trafoları daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor. 

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün projelerinden biri olan ve Malatya Ressamlar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen elektrik trafoların boyaması halkın büyük ilgisini çekiyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın talimatlarıyla, Battalgazi Belediyesi Kervansaray Kültür ve Sanat Merkezinde görevli resim öğretmenlerinin ortak çalışmaları ile daha güzel bir Battalgazi hedefleniyor.

Gündelik hayatın artık olmazsa olmazı haline gelen elektriğin dağıtıldığı trafo binaları geçtiğimiz yıllarda şehrin muhtelif yerlerine konuşlandırılmıştı. Zamanla kent estetiğine uyum sağlayamayan trafo binaları artık görüntü kirliliği oluşturmayacak. Sanatçıların hünerlerini sergilediği çalışma ile Battalgazi kent estetiği adına önemli bir adım daha atmış oldu. Battalgazi bölgesinde ilk etapta İtfaiye bölgesi olarak bilinen Eskimalatya Kavşağı’nda ki trafo binasında çalışmalar yapıldı.

Şehirlerarası yol güzergahı olan bölgede yapılan çalışma ile trafolar renkleniyor. Hanımın Çiftliği bölgesinde bulunan trafo binasına yapılan çizimler ise Eskimalatya’ya gidecek yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü, Battalgazi Belediyesinin hudutları içerinde olan trafolara yeni ve göze hoş gelen temalarla daha güzel bir görünüm sağlıyor.

Konu ile ilgili Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Sağlık, eğitim, tarih, sanat, doğa, kültür ahilik ve Sosyal hayatı içeren temalarla trafo boyamalarının gerçekleştirildiğini, ilçe genelinde bulunan ve mahallelerin elektrik dağıtımının yapıldığı trafolar boyanarak daha temiz ve estetik bir görünüme kavuşturuluyor. Böylelikle trafolar bulundukları alanlara farklı bir estetik duygu kazandırıyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız