SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trambüs Bayram Sonrasına.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:12:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambusun gelişinin bayram sonrasına kaldığını bildirdi. 

Araçların bayramdan önce getirilmesini trafik nedeniyle ertelediklerini ve araçların bayram ertesi geleceğini söyleyen Çakır, “Araçlarımız şu anda hazır. Ancak Bayram trafiği nedeniyle karayollarında seyretmesi uygun olmayacağından dolayı araçların getirilmesi bayramdan sonraya kaldı. Geniş araçlarla getirilmesi gerekiyor. Bayram trafiğinin geçmesinin ardından karayollarından izin alarak nakliyeleri yapılacak. Aslında bugün gelmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Maşti İle İstasyon virajı arasındaki Trambüs ile ilgili çalışmalarda yolun birkaç kez kazıldığının sorulması üzerine Çakır,“Bu çalışmaların hepsini önceden planlıyoruz. Bunlar önceden planlanmış çalışmalardır. Şehrin Batı tarafının aydınlatmasını da yaptık. Bir şehrin bir proje yapılacak diye 3 yıl karanlıkta bırakılması uygun olmazdı. Oranın aydınlatmasını da geçici olarak yaptığımızı bildiğimiz halde yaptık. Bunların maddi kaybı olmayacak. Karayollarımız sadece asfaltı döküyor. Alt Yapı, orta refüjler, kaldırımlar ve aydınlatmasını tamamen belediye olarak üstlendik. Oranın imara uygun halde genişletilmesi, oradaki müştemilatların kamulaştırılması, perde duvarların yapılması gibi onlarca kalem işi büyük şehir olarak biz yaptık. Şu anda sadece asfaltı karayolları yapıyor. Asfaltın son katını attırmadık. Çünkü sadece burada bir çalışmamız yoktur. Birçok çalışmamız olduğunu ve son kat asfaltın yapılmaması gerektiğini bildirdik. Doğu ve batı girişlerindeki yollarda bu nedenle son kat asfaltı atılmadı. Buralardan elektrik hatları geçi, elektrik bağlantılarının yapılmasının ardından son kat asfaltlar da atılacak. Bunların hepsini daha önce planladık. O bölgeyi toz toprak içinde, karanlıklar içinde bırakmamak söz konusu değildi. Bunlar tamamen birbirini bütünleyerek yapılan projelerdir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız