SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trambüs Emrini Kim Verdi?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:34
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. İnci, Çavuşoğlu ve Fırat mahallelerinde düzenlediği toplantılarda vatandaşlarla buluştu.

Beraberinde CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ve parti yöneticileriyle birlikte Çavuşoğlu Mahallesi’ne gelen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Taşhoron Kilisesi önündeki meydanda halka hitap etti. 

“YA RAPORU AÇIKLA YA DA EMRİ KİMİN VERDİĞİNİ AÇIKLA”

Sözlerine “Geliyoruz” diyerek başlayan İnci, şöyle devam etti: “Çok korkuyorlar şu anda. Çünkü ipliklerini pazara çıkarıyoruz. Trambüs gerçeğini açıkladım. Malatya’nın 71 milyonunun, eski parayla 71 trilyon lirasının nasıl çöpe atıldığını anlattım. Sordum Sayın Çakır’a, hala cevap gelmedi. Bekliyorum. O trambüsün ya raporunu bize çıkartacak ya da o emri kim verdiyse bize söyleyecek. 71 trilyonu kim çöpe attırdıysa, hesabını verecek.”

Bugüne kadar yaptığı her projenin ve her açıklamanın belgeli olduğunu belirten İnci, “Bu yola çıkarken biz ne dedik? Hiçbir şey mesnetsiz olmayacak dedik. Açıkladığımız her şeyin belgesini sunacağız dedik. Sunduğumuz projelerin dayanağı olacak dedik ve biz sözümüzü tutuyoruz. Bize cevap veremiyorlar, veremeyecekler de. Ama bunun hesabını 30 Martta verecekler” ifadelerini kaydetti. 

ÇAKIR, 71 TRİLYONU BATIRMAYI MI HAYAL ETTİ?

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın seçim çalışmalarında kullandığı “Birlikte Hayal Ettik, Birlikte Başardık” sloganını eleştiren CHP’li Hakan İnci, şunları söyledi: “Diyorum ki 4 tane adayı yan yana koyun. Ahmet Çakır’a bakın, mesleği ne, şimdiye kadar ne yapmış? Hayal ettiği proje Çavuşoğlu’nu bu hale getirmek miymiş? Hayal ettiği proje Melekbaba’nın, Taştepe’nin sürünmesi miymiş? Hayal ettiği proje trambüste 71 trilyonu batırmak mıymış? Hayal ettim, başardım diyor. Bunları hayal ettiyse başarmış, kendisini kutluyorum. Ben Sayın Çakır’a diyordum ki kardeşim proje açıkla. Ama bugünden itibaren onu demeyeceğim. Çünkü projeleri trambüs gibiyse hiç proje açıklamasın, sadece orada çay kahve ikram etsin daha iyi. Bir projesi Malatya’ya 71 trilyon kaybettirdiyse, üç beş proje yapsaydı maazallah her şeyimiz giderdi.”

Hakan İnci, büyükşehir belediye başkan adaylarının Malatya’yı halen merkezle sınırlı gördüğünü ifade ederek, “Halen Arguvan’ın Çakmak köyünün, Kuluncak’ın Sofular beldesinin, Akçadağ’ın Kürecik köyünün kendisine bağlı olduğunu bilmiyorlar. Önce oturup bunları öğrensinler. Peki sizin kardeşiniz Hakan İnci ne yapıyor? Köyler için ayrı proje geliştiriyor, ilçeler için ayrı proje geliştiriyor, merkez için de ayrı proje geliştiriyor” şeklinde konuştu. 

“ORASI SENİN BABANIN YERİ DEĞİL”

Belediyenin sivil toplum örgütlerini, mühendis odalarını hiç dikkate almadığını kaydeden CHP’li İnci, “Her şey ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla yapılıyor. Görüşmeye gidiyorsunuz, görüşemiyorsunuz. Muhtarınız randevu istiyor, alamıyor. Orası sanki kurtarılmış bölge, sanki babasının çiftliği, babasından miras kalmış bir yer. Orası senin babanın yeri değil. Orası Çavuşoğlu’ndaki 10 yaşındaki çocuğun yeri, 70 yaşındaki dedenin yeri. Bunun farkına var” dedi. 

Seçilmesi halinde her gün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında “Açık Kapı” uygulamasını hayata geçireceğini anlatan İnci, “Kimsenin randevu almasına gerek yok. Çavuşoğlu’ndaki benim ablamın bir sorunu varsa, gelecek orada çayını içecek ve başkanına söyleyecek. Çünkü ben sizin başkanınız olacağım” ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız