SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüs Hat Testinde

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:39:43
Trambüs Hat Testinde
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi yolcu taşımacılığına çözüm olacağı iddiasıyla ciddi eleştirilere ve tepkilere rağmen getirdiği trambüslerin, hat döşenen güzergahlarda test sürüşünün yapılmakta olduğu belirtiliyor.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen örnek projeyle Malatya’ya kazandırılan yeni toplu taşıma sistemi Trambüs’ün kendi hattında test sürüşleri başladı.

Yoğun bir şekilde devam eden Trambüs projesi çalışmaları çerçevesinde Trambüs hattını besleyen 9 adet trafoya elektrik enerjisi verildi. Trambüs hattına enerji verilmesiyle birlikte Trambüs araçları da hatta alınarak test sürüşleri başlatıldı. İlk olarak Mişmişpark Fuar Alanı Kavşağı ile MALET arasındaki mesafede teste tabi tutulan araçlar, elektrik enerjisiyle gidiş geliş olmak üzere iki yönde de geçiş sağlıyor. Yetkililer ile teknik görevlilerin hazır bulunduğu testlerde gerekli müdahalelerde bulunuluyor. 

Yapılan test sürüşleri ile ilgili olarak yetkililer tarafından verilen bilgilere göre, test sürüşlerinin başarılı geçtiği kaydediliyor.

Gabari yüksekliğine dikkat

Diğer yandan Trambüsün enerji aldığı katener hattının 750 Volt DC (Doğru akım) enerji ile beslenmesi dolayısıyla olası risklere meydan vermemek için araç sürücülerinin Trambüs hattı boyunca 4.80 metre olan gabari yüksekliğine uygun taşımacılık yapmalarının önemi belirtildi. Ayrıca, sürücülerin Trambüs hattında daha dikkatli seyretmelerinin olası riskleri bertaraf edeceği bildirildi. 

Öte yandan, trambüs kataner hatlarında belli aralıklarla gabari yüksekliğine dikkat çeken uyarı levhaları da asılarak sürücülere bilgilendirme yapılıyor. 

Türkiye’de bir ilk

Hem elektrik hem motorinle çalışabilen Trambüs araçlarının kendi hatlarına alınmasıyla Türkiye’de ilk kez elektrik enerjisiyle çalışan lastik tekerlekli modern toplu taşıma aracı test edilmeye başlanmış oldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız