SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambus İhale Aşamasına Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:07
Trambus İhale Aşamasına Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, elektrikli otobüsün (trabmus) iki aşamada ihale edileceğini bildirdi. 

İl Özel İdaresi Salonu’nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında belediyenin çalışmalarıyla ilgili bili aktaran Atay, Beylerderesi Köprüsü ile İnönü Üniversitesi Kampüsü arasında, çevre yolunda hizmet verecek olan trambusun ilk etabının, Turgut Temelli alt kavşağı ile İnönü Üniversitesi kampüsü arasında olacağını, ikinci etap ihalenin ise, Turgut Temelli alt kavşağı ile Beylerderesi Köprüsü arası olacağını söyledi.

Atay, “Dizel otobüslere göre yüzde 80 daha tasarruflu olan trambus otobüsleri ulaşımdaki sorunu aza indirecek. Kısacası ilk etapda üniversite hattı devreye konulacak” şeklinde konuştu.

Hasan Atay, belediyenin alt yapı ve yol ile kaldırım düzenleme, Yaşam Spor Merkezi inşaatı, Ayakkabıcı ve Bakırcılar Çarşısı'ndaki düzenleme çalışmalarından belediyenin diğer projelerine kadar sinevizyon eşliğinde anlatım gerçekleştirdi.

Bazı büyükşehirlerde bir süre kullanıldıktan sonra verimli olmadığı için vazgeçilen, ancak Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın daha ekonomik ve cazip diye tercih ettiklerini belirttiklerini söylediği, elektrik akımı ile çalışan lastik tekerlekli otobüsler olarak bilinen trambuslarla ilgili ihale 22 Nisan'da yapılacak. Her biri 24 metre uzunluğunda olan trambusların çalışacağı güzergahlarda peronlu 27 istasyon yapılacağı belirtilirken, yapılacak ihalenin koşullarına göre sözleşme imzalandıktan sonra kazanan firma 3 trambusu 270 gün, 3 trambusu 300 gün, 4 trambusu ise 330 gün içinde teslim edecek. Diğer malzeme ve işlerin belediyeye teslimi de, sözleşme tarihinden 270 gün sonra olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız