SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Trambüs Lobisi' İyi Çalışıyor!

0
Güncellendi - 2016-04-26 01:18:45
'Trambüs Lobisi' İyi Çalışıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de ilk ve tek Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımacılıkta kullandığı, çok tartışılan "Trambüs Projesi"nin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi'ne teşvik ödülü kazandırdığı bildirildi.

Türkiye'de büyükşehirlerin 10 yıllarca önce ulaşımdan kaldırdığı troleybüslerin günümüz versiyonu olan ve "Trambüs Projesi",  daha ortada bir tek üretilmiş örneği olmadan yapılan ihalesinden, belediye ödeme yapmaya başladıktan sonra geçilen imalat ve imalat koşullarına, satıştan önce yapılmamış olan teknik testlerinden, fiyatına, Malatya'da çalıştırıldığı güzergahlarda güvenli ulaşım için gereken köprülü kavşak projelerinin iptal edilmesi nedeniyle yaratacağı tehlikeye kadar bir çok tartışılmıştı.

Trambüs projesine yöneltilen eleştirilere karşın, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk ve tek kullanıcısı olduğu trambüsü üreten firmanın adeta tek başına lobisini ve pazarlamacılığını üstlendiği yolundaki tepkilerle de karşı karşıya kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin, çalıştırıldığı hatta alternatif bırakılmadığı için "yoğun ilgi gördüğünü" öne sürdüğü, üretici firma adına pazarlama çabalarına katkı verdiği trambüsle ilgili olarak, bir süre önce yapılan çalıştayda da, trambüse övgüler düzülmüş, İstanbul İETT adına katılan bir yetkili, İstanbul'un gündeminde de trambüs olduğunu söylemişti. Daha sonra, İETT yetkililerine bu sözlerin "ricayla söyletildiği" konuşulmaya başlanmış, nitekim trambüsü hiç gündemine almayan İETT, geçtiğimiz günlerde toplu taşımacılık için 1000 yeni otobüs alacağını açıklamıştı.

c4Tüm bunlara karşın, trambüs pazarlama lobisinin etkin çalışması, Türkiye'de sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin tercih ettiği trambüsler için belediyeye teşvik ödülü getirdi.

Ödül ile ilgili olarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yayınlanan bültende şu bilgiler yeraldı:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen Verimlilik Haftası Verimlilik Ödülleri töreni, 25 Nisan Pazartesi günü Ankara Ticaret Odası Congresium’da gerçekleştirildi.

Düzenlenen Verimlilik Ödülleri töreninde, Malatya Büyükşehir Belediyesi de Trambüs Projesi ile Teşvik Ödülü aldı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, Bakan Fikri Işık’ın elinden aldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ödül töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, “Verimlilik ile ilgili düzenlenen bir yarışmada Trambüs Projesi ile Teşvik Ödülünü kazanmamız bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

Başkan Çakır, “Hemen her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, yaptığımız fizibilite çalışmalarına göre Malatya için en uygun sistem Trambüs idi. Yüzde 75 tasarruflu, çevre dostu, hızlı, konforlu olması ve diğer özellikleri karar vermemizde etkili oldu.

Hizmete girdiği günden buyana hemşehrilerimiz de trambüslere büyük ilgi gösteriyorlar. Bugün de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Verimlilik Ödül Töreninde, Teşvik Ödülü almamız hem Belediyemiz, hem de Malatya adına büyük önem taşımaktadır. Ödül aldığımız için büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • bilal arslan (7 yıl önce)
    Malatyadan yani beylerderesinden karşıya geçemeyenler malatyayı londra paris sanabilirler. Beylerderesine yapılan viyadük , sıtmapınarı ve emeksiz bakçıkları (kavşakalı) üniversitelerde mimari hata facia oalarak ders kitaplarında yerini aldı. Ufkunuz bir şalvarla 8 köşeli şapkalarınızın arasına sıkışmasın düyayı görün . Bir ata sözü ( aşk Malatya Hekimhan duble yol çalışması gibi olmalı hiç bitmemeli.) o kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal arslan (7 yıl önce)
    Yerel yönetimlerin çalışma sisteminde hata olamaz hata varsa orada yandaş doyurma vardır . Gideceksin batıdaki senin kadar veye senden büyük şehirlere sistem nasıl proje üretiyor göreceksin. Öyle bir yeri on defa kazmayacaktınız. Şekerin orda bir ışık var bir yaya ışığa basıyor 10şerit yol ve 100 lerce araç bir dakika duruyor alttan veya üstten yap trafik rahatlasın. Artık döner yonca tfafik ışığı olmayan kavşaklar yapılıyor. Göreceksiniz bunları. Olay kaldırım yapmak şu kadar asvalt demek değil olay gerçeği görmektir.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (7 yıl önce)
    Ben hayatimda böyle vizyonsuz bi baskan daha gormedim kardesim yollar ayni kostebek yuvasi gbi ne insanlar yuruyebilyo nede araclar gidebiliyor bunlar hicmi gormuyolar bunlari baska sehirlerde adamlar yoktan var ediyolar bu baskan hicbisey yapamiyo tek yaptigi yok sanat sokagi yok konusan bank bunlar nedirya allahtan kork
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Trambüs meselesine başından beri karşı gelip ortalığı velveleye verenler var ya, işte bunlar bu araçlara sizden bizden önce binip faydalandı ve halen de faydalanmaya devam ediyorlar. Şaşırmamak elde değil, bunlar; memleket için, halk için herhangi bir çivi çakılsa olay mahalinde aniden bitivererek olumsuz tavır sergileyip milleti kışkırtırlar. Boşlukta olup da kafalarında sürekli muhaliflik düşüncesi hakim olan bu tür insanlara çok ama çok acıyorum. Saygılarımla....
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    trambüs için köprülü kavşak yapılmıyor beyler.istasyon kavşağı hergün facia yaşanabilecek yer. kimsenin sesi çıkmıyor. malatya böyle gelişmez.bu zihniyetle.çilesizde insanlar yolda yürümeye korkuyor. malatya yaşanmaz kentler arasında sıralamada yükseliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal arslan (7 yıl önce)
    1997 de malatya 17 km lik metro projesi hazırlandı 2. organize ile üniversite arası ancak siyasi sebeplerden dolayı faliyete geçemedi. beyler deresi viyadüğü hariç yer yer 8-10 şerit çevre yolu var ancak yapılan plansız yollarda ve kavşaklar nedeniyle metro yu planlayamadılar. tranbüs malatya şehir için yani merkezinde dairesel yapan bir ulışım aracı olabilir. mantık budur. mesela. istasyon, dedekorkut parkı, temelli, paşa köşkü. eski devlet hastanesinin üst tarafları çöşnük. valikilik konutu önü, kışla çaddesi, inönü, istasyon cadessi gibi metro ise organize sanayiden viyadük dahil, inönü üniversitesi içi, çünkü ileride mataya süpre liğe çıkaçak stada yolcu taşımacılığı yoğun olacak. ayrıca yerel yönetimde profosyonel olmak lazım acemice plansız projeler ile tekrar tekrar caddeleri söküp yapmamak lazım ör. f. kayahan vb,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Trambüste niçin bu kadar rahatsızsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • rahatsızlığın sebebi verimsiz olmasından..dünyanın parası gitti, sonuçta ne var?trambüsü yaptık bunu kullanın demek ankarada melihin metro geldi otobüs kullanamayın demesi aynı durum.millete dayatılması..millet şikayet etmesin diye bir de ödül vermişler..trafik karmaşık hale dönüştü sen raylı sistem yapmakta direniyorsun.sebep ne ola ki??
    0
    0
    Yanıtla
  • Metronun km (araç dahil) maliyeti 20-100milyonUSD, trambus km maliyeti (araç dahil) 3milyon usd. Bundan olabilir mi sence?
    0
    0
    Yanıtla
  • mücahit (7 yıl önce)
    madem %75 karlı neden vatandaşa yansıtmıyorsun. yada çok cüzi bir maliyet harcadığın içme suyuna dünyanın parasını alıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Çift şerit yol birden tek şeride düşüyor ...yer tecde ...yol çizgisi yok.. bazı yerlerde ışıklandırma tabela yok..yollar mezbelelik hendek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış (7 yıl önce)
    Malatya dan başka kullanan yok.başkada olmaz.yukardaki bi arkadaş Kayseriden bahsetmiş.Malatya belediyesi kayserinin yaptıklarını hayal bile edemez.çünkü o yapılanları hayal edecek yöneticimiz yok malesef.biz böle gemiş gideriz hiçbirşey olmaz bu şehirden.
    0
    0
    Yanıtla
  • VEYSEL (7 yıl önce)
    VERİMLİLİK HAFTASI BAŞLAMIŞ ŞÜKÜRLER OLSUN MERKEZDEKİ EVLERİN ARASINDAKİ ŞU OTO YIKAMA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ İÇİN NE PLANLARINIZ VAR AÇIKLARSANIZ DA HALK SEVİNSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri Terece (7 yıl önce)
    Trambüs Malatya için gelecekte büyük bir kayıp olacak Malatya dışında bütün büyük şehir belediyeleri raylı sistemi seçerken sayın Çakır hangi akıla hizmet ederek Trambüs'ü seçmiştir akıl erdirilemiyor soruyorum maliyeti daha ucuz daha kalitelimi, Malatya spor maçını izlemek için İstanbuldan kalktım kayseriye gittim Kayseri Belediyesine hayran kaldım Çarşı merkezden tranvaya bindim Kadir Has statyomunda indim her 5 dakikada Tranvay hareket ediyor inanın imrenerek baka kaldım Neden Malatyama böyle ileriyi gören aklı başında bir Belediye Başkanı seçilmiyor neden Malatyamın kaderi her zaman kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    Bu projeye ne kadar para ödendi birisi aciklasin çok yavaş gidiyor bu projenin zamanı geçmiş motas neden zarar ediyor malatya da kaç kişide ücretsiz biniş kartları var bu kartlar neye gore veriliyor anlamış değilim .
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum, gerçekten ilginç bir durum neye göre veriliyor bu ücretsiz biniş kartı gencinden yaşlısına bir çok kişide var, hatta dikattimi çekti sürekli olarak bindiğim 6A hattında ki otobüse merkez durakda bindim ve kapıya yakın yerde validatörü görecek mesafede izledim 13 tane ücretsiz kart okutuldu farklı kişilerde bundan sadece 4 tanesi engelli 3 tanesi de 65 yaş üstü 2 bayan bir erkek geri kalan 6 tanesi de gayet sağlıklı ve bakımlı 30 35 yaş arası bay ve bayandı nasıldır bilmiyorum yaşlıyı engelliyi anlarımda 6 kişinin vasfı neydi kimlere neye göre veriliyor, ekmek büfelerinde fişle ekmek almaya gelen gayet kılık kıyafeti görünümü düzgün kişilerin fişle ücretsiz ekmek aldığıda ayrı bir konu
    0
    0
    Yanıtla
  • bunu bilmemek saflıktır.!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Bu işte bir gariplik var Trambüs ile yüzde 75 tasarruf sağlanıyor diye bayrak açanlara bir soru ey efendiler o zaman Malatyalı toplu taşımada neden bölgenin en pahalı taşımasını yapıyor bilen var mı???????? Motaş neden toplu taşımayı özelleştiriyor......!!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuna (7 yıl önce)
    Artık bu projenin bir mantığı kalmadı elektrikli otobüsler üretildi yani gece otobusu şarj ediyorsunuz gündüz seferinizi yapıyorsunuz böyle tellere vs gerek yok ayrıca istediği her yere girer
    0
    0
    Yanıtla