SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüs Pazarlamacısı Gibi!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:29:37
Trambüs Pazarlamacısı Gibi!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehiriçi toplu taşımacılığında, tüm eleştiri ve karşı çıkmalara rağmen, büyük parasal bedeller ödeyerek Malatya'nın gündemine soktuğu, aylardır test çalışmaları devam etmesine rağmen bir türlü hizmete sokulamayan trambüslerin "doğru tercih ve yatırım olduğuna ilişkin" kamuoyu oluşturma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye, bu kez de, geçtiğimiz günlerde organize edilen çalıştay nedeniyle Malatya'ya gelen konuk belediyecilerin, trambüsle ilgili görüşlerini bir bülten yaparak, tek alıcısı Malatya Büyükşehir Belediyesi olan trambüs imalatçısı Bozankaya Firması'na bir "kıyak" daha çekti.

Konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz hafta organize ettiği “Büyükşehir D4 Dönüşüm Çalıştayı’na” katılmak üzere ilimize gelen bazı büyükşehir belediyesi ulaşım dairesi başkanları ile şube müdürleri trambüsle İstasyon Kavşağı ile İnönü Üniversitesi arasında bir tur yapıp, araçlar hakkında bilgiler aldılar. 

Trambüs ile ilgili değerlendirmelerde bulunan katılımcılar, Malatya Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımacılık konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ettiler.

Pistil : Edinilen masrafı kısa zamanda amorti edecektir.

D4 Dönüşüm Çalıştayı’nın faydalı geçtiğini belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Çalıştaydan duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Trambüs projesinin güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Pistil; “Trambüs projesi güzel bir proje. En önemli avantajları çevreci, emisyon oranı çok düşük, yakıtta da büyük tasarruflar sağlıyor. Edinilen masrafı kısa zamanda amorti edecektir. Tebrik ediyorum. Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Altun: Diğer kentlere örnek olacak bir proje

Malatya’ya yapılan en önemli hizmetlerden birinin trambüs projesi olduğunu belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mehmet Ata Altun, projenin diğer kentlere örnek olacağını söyledi.

Mardin içinde aynı projeyi yapmak istediklerini vurgulayan Altun; “İmkanlarımız el verirse bizde yapmayı çok isteriz. Malatya için hayırlı olsun.  Ekonomik, tasarruflu, modern, yolcu kapasitesi iyi olan güzel bir proje” dedi.

Toplu taşımacılıktan anlayan kesimlerce takdir edilen bir uygulama

Trambüs’ün yeni bir teknoloji olduğunu belirten Kayseri Otobüs İşletme Müdürü Yusuf Deliktaş gerekli alt yapı çalışmaları ve fizibilite çalışmaları yapıldığı takdirde çok mantıklı bir proje olduğunu söyledi.

Büyük riske girmenin kolay olmadığını ifade eden Deliktaş, “Toplu taşımacılıktan anlayan kesimlerce takdir edilen bir uygulama. Projenin çevreci ve sıfır emisyon olması, doğru bir uygulama olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Gürcü: Malatya, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mehmet Zeki Gürcün de yaptığı konuşmada, trambüs uygulamasının iyi düşünülmüş bir proje olduğunu söyledi.

Aracı test etme imkanı da bulduklarını ve beğendiklerini vurgulayan Gürcün; “Trambüs 9 trafodan, 3 indirme merkezinden enerji alıyormuş. Enerjide bir sıkıntı yaşanmayacağı var sayılırsa, sistem gayet iyi işleyecek. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişler. Buradan olumlu sonuçlar çıkacaktır. Emeği geçenleri kutluyor, tebrik ediyorum.  İnşallah bizde kendi illerimizde benzer uygulamaları yaparız ” dedi.

Çibrikoğlu: Tekirdağlı olarak şehrimize, Türkiye’mize ilkleri yaşatmak isteriz

D4 Çalıştayı kapsamında Malatya’ya ilk defa geldiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdür Vekili Çiğdem Civrekoğlu; “Malatya Büyükşehir Belediyemizin trambüs hizmetini çok beğendik. Türkiye’de bir ilk olduğunu duyunca daha da başarılı bulduk. Malatya Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını takdir ediyoruz. Tekirdağlı olarak şehrimize, Türkiye’mize ilkleri yaşatmak isteriz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyemizi örnek alacağız.

Trambüs çalışmalarını çok başarılı bulduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı UKOME Sekreteryası Fırat Işılgan, “Çalıştay sayesinde çok güzel fikirler edindik. Güzel ağırlandık. Manisa’da tramvay projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tramvayın olmaması durumunda B planı olan trambüs projemiz bulunmaktadır. Bu çalışmada Malatya Büyükşehir Belediyemizi örnek alacağız. Projeyi çok başarılı bulduk. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Atalay: Malatya da toplu taşımacılık daha kaliteli olacak.

Çalıştay’ın çok faydalı olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hülya Atalay, Çalıştay kapsamında trambüs uygulamasını da görme imkanı bulduklarını ve çok beğendiklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Türkiye bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Atalay; “Güzergah olarak baktığımızda hem stadyum, hem üniversite hem de sağlık komplekslerinin olduğu hat üzerinden kent merkezlerine ulaşım planlanması bana göre doğru bir planlama olmuş. Faaliyete geçmesiyle birlikte Malatya da toplu taşımacılık daha kaliteli olacak. Türkiye’de ilk olan bu projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız