SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trambüs Projesini Durdurun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:37:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile ilgili projelerini ortak akılla belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı inşaat mühendisi Hakan İnci, mimar ve mühendis odalarıyla yaptığı toplantıda uzmanların görüşlerini aldı. 

Hakan İnci’nin Avşar Otel’de düzenlediği  toplantısına İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Fikret Ercan, Mimarlar Odası yöneticileri ve Makine Mühendisleri Odası yöneticileri ile gazeteciler katıldı. 

“ODALARIN FİKİRLERİNİ ALIYORUZ”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, katılan tüm oda başkan ve temsilcilerine teşekkür ederek, “Bugünkü toplantımızın ana nedeni, bir süredir üzerinde çalıştığımız Malatya’nın imar planları ve trafik konusunda görüş alışverişinde bulunmak. Şu anda birtakım veriler elde ettik, ancak bunu kamuoyuyla paylaşmadan önce bu konuyla ilgili rolü olan bütün odalarımızla paylaşıp onların da fikirlerini alıp bu fikirler doğrultusunda çalışmalarımızı son haline getirmek için bugün bir araya geldik” diye konuştu. 

“TRAMBÜS PROJESİNİ ACİLEN DURDURUN”

Yaptıkları çalışmaları tüm oda temsilcileriyle paylaştıktan sonra ilgili diğer kurum ve kişilerin de görüşlerini alarak kamuoyuna açıklayacaklarını belirten İnci, şunları söyledi: “Şu anda trafikle ilgili de ciddi çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını da önümüzdeki hafta rapor haline getirip kamuoyuyla paylaşacağız. Tekrar buradan Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a bir çağrı yapıyorum; Trambüs projesini acilen durdursun. Bizim şu andaki tespitlerimiz trambüsün asla çalışamayacağı ve Malatya’ya uygun bir model olmadığı yönünde. Devletin imkanlarını böyle çarçur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Onunla ilgili raporu önümüzdeki hafta Sayın Çakır’ı ziyaret edip ona da vermeyi düşünüyorum.” 

“ODALARIN GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ”

İnci, konuşmasının ardından Malatya’nın sorunlarını ve hazırladığı projeleri oda temsilcilerine anlattı. Oda temsilcilerinin görüşlerini ve önerilerini alan İnci, çalışmalarını bu doğrultuda sürdüreceğini söyledi. 

Kuzey çevreyolunun çok uzun bir zaman alacağını belirten İnci, güney kuşak yolunun acil olarak yapılması gerektiğini vurgulayarak, trafiğin en kısa zamanda rahatlatılması gerektiğini kaydetti. 

“AYNI GÜZERGAHA YÜKLENİYORSUNUZ”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci; AVM, belediye binası, Organize Sanayi Bölgesi ve yeni devlet hastanesinin aynı güzergah üstünde olduğunu belirterek, “Burada ciddi bir hesapsızlık yapıldığı ortada. Bu kadar araç yükünün yüklendiği bir yolu geliştirmiyorsunuz, sürekli oraya bir araç yüklemesi yapıyorsunuz” dedi.

“Şuna karar vermeliyiz: Merkez ilçe olarak mı kalacağız, büyükşehir mi olacağız?” diye soran İnci, “Bu değişim sancılı olabilir, ama büyükşehir olacaksak o sancılı değişime hazır olmamız gerekiyor. Yoksa standart bir merkez ilçe olarak kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti. 

"ÇEVREYOLU HİKAYE OLDU.."

Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) Malatya İl Koordinasyonu’nun düzenlediği toplantıya da katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı inşaat mühendisi Hakan İnci, trafiğin yanlış planlandığını söyledi. 

TkMM’nin belediye başkan adaylarının projelerini dinlemek amacıyla belediye binasında düzenlediği toplantıda konuşan İnci, davet için teşekkür ederek öncelikle kendisini tanıttı. 

İnşaat mühendisi olduğunu ve yerel yönetimler konusunda iki mastırı olduğunu belirten Hakan İnci, TkMM’nin Malatya’nın sorunlarına dair hazırladığı 10 maddelik listeyi değerlendirerek, “Burada en başta trafik sorunundan bahsediliyor. Malatya’da şöyle bir problem var: Yeni bir AVM yapılmış, belediye binası yapılmış, hastane yapıldı, emniyet binası yapılıyor, OSB var. Bunların hepsi aynı hattan besleniyor. Ciddi bir plansızlık var. Yıllardır süregelen bir kuzey çevreyolu hikayesi var. Hiçbir adım atılmadığı için ve bu yıl Malatya için açıklanan bütçeden de pay ayrılmadığı için buna hikaye diyorum” ifadelerini kaydetti. 

“Biz bir merkez ilçe olarak mı kalacağız, yoksa gerçekten büyükşehir mi olacağız?” sorusunu soran İnci, “Gerçekten büyükşehir olacaksak, doğru planlamalar yapmamız gerekiyor. Kuzey çevreyolu planı 11 yıl önce yapılmış, belli bir bölümü de imar planlarına işlenmiş, ama başka hiçbir şey yapılmamış” diye konuştu. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Malatya’nın acil olarak kuşak çevreyollarının açılması gerektiğini anlatarak, “Bu yollarla ilgili bazı çalışmalar yapılmış, ama tamamlanmamış. Eğer kısmet olur da o makama gelirsek bizim ilk etapta yapacağımız iş o yolların hayata geçirilmesi yönünde irade ortaya koymak olacaktır” dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız