SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüs, Urfa'da Troleybüs Oldu

0
Güncellendi - 2017-06-08 04:35:49
Trambüs, Urfa'da Troleybüs Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa’da toplu taşımada Bozankaya markalı yerli elektrikli araçların hizmet vereceği açıklandı. Şirket, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için 24 metrelik troleybüsler üretecek. Araçlar 7 kilometrelik Balıklıgöl hattında Urfalılar’ı taşıyacak.

Toplum ulaşıma elektrikli çözümler üreten Bozankaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın açtığı troleybüs ihalesini de Bozankaya kazandığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre; tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünya turizmde ayrı bir yeri olan Şanlıurfa’nın en turistik bölgesinde toplu taşımada troleybüs de devreye girecek. Bozankaya, Şanlıurfa için 10 adet 24 metrelik troleybüs üretecek.

Ayrıca güç temini, kataner, kontrol, sinyalizasyon, haberleşme ekipmanı ve idari binayı belediyeye teslim edecek. 10 adet troleybüs aracı kısmi teslimat şeklinde Şanlıurfa’ya ulaştırılacak. Toplamda 330 gün sonra Bozankaya markalı troleybüsler Şanlıurfa’da vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Elektrikli araçlar, 7 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 60 bin yolcu taşıyacak.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye’de açılan tüm elektrikli araç ihalelerini almanın gururunu yaşıyoruz. Ürettiğimiz araçlar, dünya standartlarında kaliteye, konfora ve seyahat güvenliğine sahipler. Bunun ispatı, dünya çapında aldığımız işler ve Türkiye’de açılan tüm ihaleleri almış olmamızdır. Bugün Avrupa’dan Amerika’ya hatta Uzak Doğu’ya kadar dünyanın dört yanında hizmet veren araçlarımız iddiamızın kanıtı” dedi.

7 milyon vatandaşa hizmet vereceğiz

Türkiye’de bugüne kadar açılmış olan tüm elektrikli otobüs ihalelerini aldıklarını belirten Günay, "Türkiye’de kentler artık elektrikli ulaşım sistemlerini gündemlerine alıyor. Sağladığı mali ve çevreci avantajlar özellikle büyük şehirlerde elektrikli çözümleri zorunlu kılıyor. Konya, Eskişehir, İzmir, Elazığ’daki elektrikli otobüslerimiz, Malatya ve Şanlıurfa’daki modern troleybüs sistemi toplu taşımadaki dönüşümün simgesi oldu. Şu anda altı ilde hizmet verecek araçlarımızla 7 milyon vatandaşın konforlu ve güvenli ulaşımını sağlayacağız. Yerli bir firma olarak tercih ve takdir edilmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Alican (6 yıl önce)
    Bizimki gibi telli mi olacak yoksa teknoloji bakanımızın açıkladığı gibi tele ihtiyaç olmadan batarya ile gidenler mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Şanlı Urfa Beledıyesı önceden yol ortasını açtı yer bıraktı.. ve bu araçlar yol ortasından gıdecek malatya gıbı yan yoldan gıdıp trafıgı altüst etmeyecek... benım kısısel fıkrim Şanlı Urfa belediyesi hayatının en büyük hatasını yapmış! Kesınlıkle 60 bın yolcuyu bu sıstem taşıyamaz! Raylı sıstem yapılmalıydı. Pısman olacaklar iş işten gecmıs olacak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Silgi hn. seni neden üstüne vazife edindin. Ben biliyorum ki Malatyadan çok ucuza aldılar. İsterim ki Malatyalı hemşehrilerimizde öğrensinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    İlkini Malatya başlattı, bundan sonra daha birçok şehir bu aracı uygulamaya alacak kanaatimce.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)Bekir Kara isimli kullanıcı yorumuna
    Benim memleketimin ne günahı var.Batıya yüzlerce metro raylı sistem vb.yapıldı. Malatya ya gelince yok nufusu kurtarmıyor yok kaldırmaz deniliyor ve daha neler neler. Malatyamızın çevre yolu oldukça müsait düz. Ama yıllarca söylendi yapılmadı. Üstelik bu memlekete 1 adet yapılacak ve MALATYAMIZ için harika bir yatırım olacaktı. Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin memelektimize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    İhaleyi kaça aldılar acaba Malatya dan ucuza mı aldılar yoksa pahalıya mı? Bakalım kim kandırılmış
    0
    0
    Yanıtla
  • esra silgi (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    inşallah açıklanırda sen ve senin gibilerde susar, ama zannetmiyorum siz gene bişey bulursunuz demi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ne güzel soru sormuş adam ne var bunda? abdestin şüphesi olmayanın namazından hiç olmaz. hiçbirşeyi sorgulamayan önüne konan herşeyi yiyen insanlar mı istiyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla