SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüs Yok, Raporu Yerlerde!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:38
Trambüs Yok, Raporu Yerlerde!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin, ulaşım ve planlama uzmanlarının tüm teknik eleştirilerine karşılık ihalesini yaptığı ve ihale sözleşmesine göre Mayıs ayında hizmete girmesi gerektiği halde, halen alt yapı çalışmaları bile bitirilemeyen trambüs sistemine ait haftalık çalışma raporunun bir bölümü sokakta bulundu. 

‘Bozankaya Otomotiv - Malatya Trambüs Aracı Haftalık Çalışma Raporu’ başlıklı raporun sayfalarına geçtiğimiz günlerde Çevreyolu Matim İş Merkezi önündeki yaya kaldırımlarında rastlanıldı. 

Etrafa saçılan haftalık çalışma raporu sayfalarında, trambüs sistemine bir hafta içinde yapılan çalışmalar, üretilen işler ve mevcut durumun dökümü yapılıyor, gelinen aşama grafiklerle gösteriliyor. 

Sokakta bulunan trambüs çalışma raporuna ait sayfalardaki bilgiler incelendiğinde, Haziran 2013’de imzalanan ihale sözleşmesine göre 330 gün içinde hizmete girmesi öngörülen trambüs sisteminin, öngörülen hizmete girme tarihinden 2 ay sonra bile altyapı çalışmalarının henüz bitirilemediğinin raporlandığı görülüyor. 

‘Yeni Kataner Projesi’  trambüs projesindeki sorunlara mı işaret ediyor? 

‘Trambüs Aracı Haftalık Çalışma Raporu’nun en dikkat çekici sayfalarından birini ‘Kataner Direği Dikimi’ başlıklı sayfa oluşturuyor. Bu sayfadaki bilgilere göre, Malatya’ya 893 adet kataner direği geldi. Bu direklerden 818 adedi dikildi. 

Trafodan alınan enerjiyi sisteme taşıyan konsollar ve tellerin bulunduğu kataner direkleri ile ilgili çalışmada gelinen son noktayı anlatan sayfada ilginç bir bilgi de bulunuyor. Bu bilgilere göre, ‘Malatya trambüs aracı ve ilgili güç temini, kataner, kontrol, sinyalizasyon ve haberleşme ekipmanı mal alımı işi ihalesi’ kapsamında Malatya’ya toplam 893 ader kataner direği geldiği belirtiliyor. Ancak, dikilen kataner direklerinin tipi ve sayısına ilişkin ayrıntılar verildikten sonra parantez içinde verilen bir başka bilgide ise, ‘Yeni kataner projesi ile güzergahta toplam 1486 kataner direği mevcut’ vurgusu yapılıyor. 

Bu vurgu, trambüs projesinin teknik altyapı çalışmalarında büyük sorunlar olduğu ve yapılan birçok teknik altyapı işinin bozularak sil baştan yapılması için yeni projeler hazırlandığı, bu nedenle müteahhit firma Bozankaya Otomotiv dışında yeni teknik personel arayışı içine girildiği yönündeki iddiaları da kuvvetlendiren bir ipucu olarak değerlendiriliyor. 

Sözleşmeye göre trambüs Mayıs’ta hizmete girecekti

Trambüs ihalesi sözleşmesine göre Mayıs 2014 tarihinde ilk 3 trambüsün hizmete girmiş olması gerekirken, sokakta bulunan trambüs raporuna göre halen kataner direklerinin dikileceği yüzeysel temel imalatı üzerinde çalışılıyor. Haftalık çalışma raporuna göre, bir hafta içinde 97 temel kazısı yapıldı bunlardan 34’ünün yüzeysel temel donatısı direk dikimine hazır hale getirildi. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız