SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Trambüs Yüzünden İptal Oldu!.'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:33
'Trambüs Yüzünden İptal Oldu!.'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, "en gereksiz ve en pahalı" projesi olarak eleştiri alan Trambüs Projesi'nin, trafiği düzene sokmak yerine, tam tersi trafikte kaos yaratacak değişikliklere de yolaçtığı ortaya çıktı. Trambüsün işletileceği Malatya- Elazığ karayolu üzerinde, Turgut Özal Tıp Merkezi ile Yeni Stadyum'un ana yola bağlanacağı bölgede Karayolları tarafından yapılması planlanan 2 adet köprülü kavşak projesinin, trambüsün buralarda dönemeyeceği gerekçesiyle, belediyenin müdahalesiyle iptal edildiği ortaya çıktı. AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, daha önce de "demode- akılcı değil" diye karşı çıktığı trambüsler için yapılan bu değişikliğe tepki gösterdi ve sert eleştirilerde bulundu. Belediyenin baskısıyla Karayolları'nın köprülü kavşak projelerinin engellendiğini, bunun yerine hemzemin bağlantıların yapılmakta olduğunu belirten Öz, "Yapılan bu işler çok yanlış" diye konuştu. Mevcut durumuyla trafik güvenliği ve akışı açısından ciddi sorun yaratan İstasyon Virajı'nda karayollarınca planlanan köprülü kavşağın da yine belediye tarafından engellendiğini belirten Öz, bu kavşağın da trambüs düşüncesi yüzünden gerektiği şekilde düzenlenememiş olduğunu kaydetti.

MALATYA ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ..

Uydudan yayın yapan Türkiyem TV'de Gazeteci Bülent Yalvaç'ın hazırlayıp sunduğu "Malatya Görünüm" programına konuk olan AKP Milletvekili Öz, Malatya'nın gündemine sokulan ve önemli paralar harcanan, harcanmakta olan trambüs projesiyle ilgili eleştirilerini ve tepkilerini sürdürdü.

Öz, şunları söyledi:

“Malatya üzerinde hükümetlerimiz döneminde çok büyük işler yapıldı. Ama yerelde çok tabiri caizse üzerimize sanki bir ölü toprağı serpilmiş. Çok daha iyi şeyler yapmamız lazım. Ama organize olmada, istişare etmede ciddi bir sıkıntı var. Bakın bir şey söyleyeceğim; ben burada ‘trambüs diye toplu taşımacılık hizmeti getirilmesin’ diye çok özel bir gayret sarf ettim. Bizzat başkana, ‘Sayın başkan, bu Malatya trafiği için uygun bir şey değil. Ya lütfen, rica ediyorum, bunu yeniden değerlendirin. Bak bu çok büyük sıkıntıları beraberinde getirir, bu demode bir proje. Makyaj yapılarak yeni bir projeymiş diye ortaya konuluyor, ama doğru değil’ diye rica ettim. Yine aynı şeyi söylüyorum; yapıldı . İnanıyor ve istiyorum ki, İnşallah ben mahcup olayım, başarılı olsun." 

TRAMBÜSE YOL BUL, KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI YOK ETME

"Ama olmayacağı görünüyor. Niye? Geçen hafta Karayolları Genel Müdürü ile görüştüm, ‘Ya dedim, bak arkadaşlar, İstasyon Virajı ile ilgili bir kavşak düzenlemesi olacaktı, ne oldu bu konu, orada sıkıntı var.’, ‘Ya işte vekilim, belediye ile bu konuda mutabakata varamadık.’, ‘İyi de’ dedim, ‘Peki Turgut Özal Tıp Merkezi’nin girişte ve çıkışta, orada bir sıkıntı var, ne olacak? Oraya da köprülü kavşak yapacaktınız, 2014 yılı yatırım programına koydurmuştuk. Projeler yapılmıştı, yüzde 10 ödeneği ayrılmıştı. Niye yapmıyorsunuz, kardeşim köprülü kavşağı? İki köprülü kavşak yapılacak orada, biri stadyum giriş ve çıkışı ile ilgili, biri hastanenin önünde yapılacak.’ ‘Eee vekilim, ona belediye karşı çıkıyor.’ “E niye karşı çıkıyor belediye kardeşim’ diyorum, “Trambüs orada geçeceği için, trambüsün geçişini olumsuz etkiliyormuş.’. Ya şimdi ben ne yapmalıyım, bilmiyorum. Yani trafiği trambüse göre şekillendirme olur mu?  Tamam getirdin, trambüsü, eyvallah. O zaman trambüse göre bir yol bul. Yani köprülü kavşakları yok etme." 

TRAMBÜSÜN GEÇİŞİ ENGELLENİR DİYE, KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILMIYOR!

"Şu anda stadyumun orası devreye girdiğinde ayrı bir sıkıntı olacak, üniversitenin orası yine öyle olacak.  Orası hemzemin geçiş yapılmaya çalışılıyor. Çok yanlış. Açık söylüyorum, o hemzemin geçişten dolayı, Allah korusun meydana gelecek kazada ölenden hepimiz sorumluyuz. Bu şehrin yöneticileri olarak hepimiz sorumluyuz. Oranın köprülü kavşak yapılması noktasını Karayollarına yine söyledim. Yine de söylemeye devam edeceğim. Yatırım programına alındı, bütçesi ayrıldı, ama trambüsün geçişini engelliyor düşüncesi ile ne yazıkki oradaki köprülü kavşak şu anda yapılmıyor." 

O PARA DA BEYTÜLMALIN PARASI

"İstasyon Kavşağı’nın projesi ile Battalgazi Kavşağı’nın projesini beraber bizzat takip ettim. Diğer arkadaşlar da takip etmişti. ‘Ya bir an önce şunu yapalım’ diye, Dediler ki, ‘Efendim, Belediyenin bu konuda farklı projesi var.’ Şimdi bazı şeyleri anlıyorum ki, İstasyon Virajı da trambüsden dolayı bu hale geldi. Malatya’nın emanetini taşıyan birisi olarak üzülüyorum. Keşke ben bu konuda görüş ve düşüncelerimde yanılmış olayım. Çünkü oraya ciddi bir para harcandı. O parada beytülmalın parası boşa gitmemiş olsun. Yine desinler ki, ‘Ya Milletvekili Ömer Faruk Öz bu konuda böyle tepkilerde bulundu, ama bak ne güzel çalışıyor’ desin. Ben bundan mutluluk duyarım. Açık söylüyorum, üzülmem. Niye, bu millet adına üzülmem. Yanılmayı da arzu ederim. Bu kadar mali bütçeden, eziyetten sonra keşke ben yanılsam diye düşünüyorum." 

BENİM PARTİMLE İLGİLİ BİR SIKINTIM YOK. BUNU HERKES BİLSİN

"Şimdi birçok arkadaş şunu söyleyebilir, ‘İyi de vekilim, senin partinin belediyesi değil mi, sen partini mi eleştiriyorsun?’ Bakın, benim partimle ilgili bir sıkıntım yok. Bunu herkes bilsin. Benim bu partiden başka gidecek bir yerim de yok. Onu da herkes bilsin. Bu partinin misyonunu, vizyonunu her şeyini kalbimde, gönlümde, beynimde özümseyen birisiyim. Ama benim partim bu milletin parasını sağlıklı kullanmayı emrediyor. Benim partim milletin duasını alacak, bu milleti rahatlatacak projelere imza atmayı emrediyor. Millet zaten bundan dolayı bize görev veriyor."

BAŞKANIM YANLIŞ DEDİM, DİKKATE ALINMADIM..

"Dolayısıyla kimse yanlış anlamasın, bu konuda proje başlamadan önce defaten ben söyledim;  ‘Bak başkanım çok yanlış, rica ediyorum.  Bunu tekrar araştır, tekrar soruştur.’  Ama dikkate alınmadım.’ Bu benim değil, geziyorum,  çarşıda-pazar da binlerce insandan aynı tepkiyi alıyorum. Benim AK Partili olan kardeşlerimden bu tepkiyi alıyorum. AK Partiyi seven, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı seven, bizim gidişatımızı seven insanlardan bu tepkiyi alıyorum. ‘Nedir bu sayın vekilim’ diyorlar. ‘Yani yapacak bir şey yok’ diyorum."

FOTO: İki köprülü kavşağın planlandığı, ancak belediyenin trambüslerin rahat dönüşü için bağlantıları "tehlikeli" hale getirdiği güzergah

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız