SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüse Güneş Enerjisi

0
Güncellendi - 2016-01-22 19:54:38
Trambüse Güneş Enerjisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Trambüs Bakım İstasyonu’nda kurduğu Güneş Enerji Santrali’nde yakında elektrik üretimine başlıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından Trambüs Bakım İstasyonu çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali bitme aşamasına geldi. 2015 yılında başlanan 3 bin m2’lik Fotovoltaik panel kapasitesine sahip Güneş Enerji Santrali, faaliyete geçtiğinde önemli miktarda elektrik enerjisi üretecek.

Şebeke bağlantılı 345 kw gücündeki santral sayesinde Trambüs Bakım İstasyonu’nun tüm elektrik ihtiyacının karşılanacağı, artan enerjinin ise trambüs hattına verileceği bildirildi. Güneş Enerji Santrali’nin yıllık üretim miktarı ise ortalama 454 bin kwh olacağı kaydedildi.

Şubat ayında üretime başlıyor

Güneş Enerji Santraline uygun olarak dizayn edilen İstasyon çatısında, santral kurma çalışmalarında sona gelindiği belirtilirken, alüminyum konstrüksiyon ve profil montajlarının yapıldığı, kablolama ve panel montajları işlemlerinin ise devam ettiği belirtilerek, Ocak ayı sonu itibariyle montaj işlemlerinin tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Montaj işlemlerinin tamamen bitirilmesinin ardından TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından santralin geçici kabulünün yapılarak Şubat ayı içerisinde enerji üretimine başlanacağı açıklandı.

Malatya yenilenebilir enerji üretim üssü oluyor

Daha önce mevcut çöp sahasında Çöpgaz Elektrik Enerji Santrali kurarak elektrik üretimine başlayan, ardından Malatya Çevre Entegre Tesisi çalışmalarını başlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Güneş Enerji Santrali ile de adeta yenilenebilir doğal enerji üretim üssü haline geliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca Şehir Mezarlığı bölgesinde de güneş enerjisi üretim tesisi kurma çalışmaları yaptığı belirtiliyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mustafa süzer (8 yıl önce)
    Trambüs adı bile teknolojik devrim niteliğinde olunca yenilebilir yutulabilir enerjiside olmalı belediye başkanı ne kadar övünse azdır bu araç için başkanım fazla yıpratmayın bu araçları yakın zamanda dünya klasikleri nezdinde yerini alır ta uzaklardan bu aracı görmeye gelenler olur başkanım malum kar yağışı var memlekette kış lastiği taktırdınızmı veya zincir .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (8 yıl önce)
    Gurur duydum, Malatya pek çok alanda örnek olma yolunda hızla ilerliyor..
    0
    0
    Yanıtla