SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüsü Görmeye Gelmiş

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:49
Trambüsü Görmeye Gelmiş
A- A+ PAYLAŞ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, Türkiye'deki tek trambüs işletmecisi Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne, bu araçla ilgili incelemeler ve görüş alışverişi yapmak üzere ziyarette bulunduğu bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

21 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen ziyarete Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Manisa Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Münir Deniz, Teknik Danışman Cihat Kalyoncuoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecende katıldı. 

Malatya’da olmaktan mutlu olduğumu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Manisa’nın da Malatya ile birlikte Büyükşehir statüsü aldığını belirten Başkan Ergün, “Büyükşehir olma noktasında geride kalan 18-20 aylık zor ve sıkıntılı bir süreci geride bıraktık. Yapılanmanın ve büyükşehrin getirmiş olduğu yeni yasalar ve yetkiler çerçevesinde şehirlerimizde neleri yapabiliriz noktasında Malatya’da istişarelerde bulunacağız. Malatya şehrinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Trambüs projesini Manisa’da uygulanabilirliği noktasında yaklaşık 6 aydan beri yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bu çalışmalar ışığında bugün ve yarın Trambüs Projesini Ulaşım Daire Başkanımız ve Teknik danışmanımız ile birlikte incelemelerde bulunacağız. Kısa bir süre içerisinde hedeflenen 20 bin yolcu sayısının 30 bin yolcuya yükselmesi bu projenin doğru olduğunun, uygulanabilir olduğunun bir göstergesidir. 

İnşallah bizde bu projeyi Manisa’da hem Üniversite hem de Organize sanayi noktasında uygulayacağız. Manisa’da şehir içerisinde günlük 1400 servis otobüsü trafiğin kilitlenmesine ve yaklaşık 25 bin insanınızın taşınması noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Buda şehir içi trafiğinde muazzam bir kilitlenmeye sebep veriyor. Malatya’da uygulanan Trambüs ulaşım sisiteminin aynısını Manisa’da hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah güzel istişarelerle Manisa’da da bunun uygulanabilirliğini hayata geçirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanını Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile hem belediyeciliği, hem hizmetleri, hem de büyükşehir süreci içerisinde yapılan çalışmaları karşılıklı olarak değerlendireceklerini söyledi. Çakır; “Karşılıklı yapılan istişarelerin büyük faydaları bulunuyor. Yapılan istişarelerle daha doğru kararlara varılabiliyor, daha doğru yatırımlar yapılabiliyor. Ayrıca yatırımların daha hızlı bir şekilde gelişmesi yine karşılıklı yapılan istişareler sonrasında sağlanıyor. Manisa, Malatya ve birçok Büyükşehir farklı yapılarda olmasına rağmen ulaşım, altyapı ve kırsal alanlardaki hizmetler noktasında benzerlikleri bulunmakta. Benzerliklerin olduğu hizmetlerde gerekli istişarelerin yapılması her iki şehrin menfaatine ve yararına olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yapacağımız istişarelerin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.   

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Kayısı Kristali ile kayısı hediye ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı da, Başkan Çakır’a Seramik vazo ve Genel Sekreter Arif Emecen’e de Seramik Kaftan hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız