SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüsü İçmesuyu Çalıştıracak

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:27:13
Trambüsü İçmesuyu Çalıştıracak
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı çalışmasını Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yaptığı ikinci birleşimle tamamladı. 

İÇMESUYU'NA HES..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Malatya'nın içme suyu kaynağı olan Kaptaj'den gelen suyun geçtiği Kuyuönü ve Yapraklı mevkiinde elektrik enerjisi üretmek amacıyla Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması için MOTAŞ A.Ş tarafından verilen izin teklifini kabul etti.  

MOTAŞ A.Ş tarafından meclise gönderilen teklife göre, kurulması planlanan 1.4 MW kapasiteli  2 adet HES ile Malatya şehir içi ulaşımın düzenlenmesi için Kasım'da trafiğe çıkarılması planlanan trambüslerin hat ve depo sahasında kullanılacak elektrik enerjisinin karşılanması amaçlanıyor. 

1450 S PLAKA..

Kent içi trafik sorununu toplu taşıma araçlarıyla çözmeyeçalışan ve bu nokta  çok tartışılan trambüs projesini hayata geçirmeye hazırlanan Malatya Belediyesi, bugün yapılan büyükşehir meclis toplantısında şehir içi trafiği daha da arttıracak ve özel servis taşımacılılık sektörünün büyümesine yol açacak bir karara imza attı. Meclis, bu kapsamda 200'ü Malatya merkezde, 1205'si de ilçelerde olmak üzere toplam 1450 adet yeni S Plaka tahsisini onayladı. 

Gündemin ilk maddelerini S Plaka tahsis bedelleri ile S ve T Plakaların askı sürelerinin yanı sıra S Plaka yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkındaki Ulaşım  Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın teklifleri oluşturdu. 

Buna göre Battalgazi ve Yeşilyurt Merkez ilçe sınırları içinde yeni S Plaka tahsis bedelleri 40 bin lira olarak belirlenirken, nüfusu 20 bin ve üstü olan ilçelerde 8 bin lira, nüfusu 20 binin altında olan ilçelerde ise 5 bin lira olarak belirlendi.

Malatya'nın kangren olan şehiriçi trafiğine bir türlü çözüm getiremeyen, ancak bu sorunu toplu taşımayı geliştirerek aşmaya çalışmaktan dem vuran Malatya Büyükşehir  Belediyesi, dünkü meclis toplantısında şehir içi tarafiği daha da arttıracak bir karara imza attı. Meclis, özel servis taşımacılığını da teşvik edecek olan, 200'ü Malatya merkezde, 1205'si de ilçelerde olmak üzere toplam 1450 adet yeni S Plaka tahsisini onayladı.  Meclis ayrıca S ve T plakalarının askı süresi 1 yıldan 4 aya indirilmesini de kabul etti. 

TEKLİFLER BURADA BAŞKANLAR NEREDE?

Meclis, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan Çavuşoğlu Mahallesindeki Kapalı Spor Salonu'nun  Esenlik Malatya Belediyespor Kulübüne tahsisini de kabul ederken, Malatya Yaşam ve Spor Merkezi alanında bulunan açık spor tesislerinin Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübü  Derneği'ne tahsis edilmesini içeren teklifi ise, bazı AK Partili üyelerin, spor merkezlerinin bu tür kurumlara tahsis edilmesi halinde vatandaşların bu merkezlerden yararlanıp yararlanamayacağı yönündeki kaygılarını dile getirmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında bazı meclis üyelerinin, belediye tarafından yapılan spor ve yaşam merkezlerinin işletme hakkının dernek veya spor kulüplerine verilmesi halinde vatandaşların buralardan yararlanıp yararlanmayacağı yönündeki sorularına Başkan Vekili Hasan Göğüs net bir yanıt veremeyince söz alan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu "Siz burda teklifleri okuyorsunuz ama kimse ne olduğunu anlamıyor. Teklifler hakkında ayrıntılı bilgimiz olmuyor. Daire başkanları tekliflerini gönderiyorlar ama kendileri gelmiyorlar. Burda olsalar ve teklifleri ile ilgili bizi bilgilendirseler biz bu konuları komisyona havale etmeden oylamış olacağız. Teklifleri burda ama kendileri yok" dedi.  Doğanşehir Meclis Üyesi AKPli Mustafa Gülhaş'ın da aynı yönde görüş belirtmsesi üzerine meclis üyelerini yanıtlayan Başkan Vekili Hasan Göğüs "Bundan sonraki meclislerde daire başkanları da burada olacaklar ve teklifleri ile ilgili sorularınızı yanıtlayacaklar" açıklamasını yaptı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi,  Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbankası’nda bulunan belediyenin cari hesaplarına haciz konulmaması ile ilgili Mali Hizmetler Dariesi Başkanlığı'nın teklifini onaylarken, evsel atıkların taşınması, yeni sahanın düzenlenmesi, vektörlerle mücadele, ana arterlerin temizliği ile ilgili hizmetlerin 3 yıl süreyle yıllara yaygın olarak ihale edilmesine ilişkin teklifi de kabul etti.  

Toplantıda Kuluncak ve Hekimlan Belediyelerinin 1/5000 ölçekli nazım imar planı hazırlatmak için belediyelere yetki verilmesi teklifleri de kabul edildi. 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALELER..

Büyükşehir Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Meclisi'nde onaylanan İzzetiye Mahallesi 231 ada 68 No'lu parsel, Hidayet Mahallesi 6041 - 6042 No'lu parseller ve İnönü Mahallesi 292 ada 6 No'lu parsellere ilişkin imar tekliflerini de incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül Ayı toplantısının 10 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasını kararlaştırarak Ağustos ayı çalışmalarını sonlandırdı. 

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız