SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trambüsü Yargıya Taşıyacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:34
A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, belediye ihaleleri ile ilgili iddiaları dile getirdi ve bu konuları yargıya taşıyacaklarını söyledi.

"Malatya Belediyesi tarafından 2009-2013 (Mart ayı) yılları arasında açık ve pazarlık ihale usulü ile toplamda 698 ihalenin yapıldığı ve bu ihalelerin toplam tutarının 401 milyon 970 mılyar 341 bin 34 TL olduğu öğrenilmiştir. Belediye, 2009-2012 yılları arasında pazarlık usulü ile 349 ihale yapmıştır. 2009 yılında açık ihale usulü 64, pazarlık usulü ise 89 adet ihale yapılmıştır. 2010 yılında açık ihale usulü 80, pazarlık usulü ise 81 adet ihale yapılmıştır. 2011 yılında açık ihale usulü 100, pazarlık usulü ise 85 adet ihale yapılmıştır. 2012 yılında açık ihale usulü 105, pazarlık usulü ise 97 adet ihale yapılmıştır."diyen MHP İl Başkanı Arif Yıldız, ihale verilen bazı firmaların da adlarını açıkladıktan sonra şöyle devam etti:

"Bunların bir kısmında AKP eski merkez ilçe başkan yardımcısı ve Vuslat Tv ortaklarının bulunması dikkat çekicidir. Yandaşlara rant ve yandaş medyayının ayakta tutulması yönünde yorumlanmıştır.

Ayrıca Motaş şirketinin 10.000.000 TL zararı yönündeki Belediye yetkililerinin yapmış olduğu açıklama, bizim Malatya’nın basiretli yöneticiler tarafından yönetilmediği yönündeki iddialarımızı doğrulamakla birlikte, Malatya Kamu Oyu açısından yargıya taşınması yönündeki  araştırmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımız tamamlandığında kamu oyu ile paylaşılacaktır.

Yine demode olması,  fiziki şartların uygun olmaması, toplu taşımada faydalı olamayacağı konusunda yaptığımız uyarılara rağmen Trambüs alımının Belediye Başkanınca onaylanmasını şiddetle kınıyoruz. Bu alım içinde Malatya Kamu Oyu adına yargıya taşımak üzere hazırlıklara başlamış bulunmaktayız.

MHP Malatya il Teşkilatı daha önce birçok defalar yaptığı gibi, kamu oyunu bilgilendirmeye ve kamunun haklarını korumak için her türlü gayreti göstermeye  kararlı olduğu, bu yönde çalışmalarına devam ettiğini Malatya Kamu oyuna arz eder."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız