SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüsün Kayıtları da İlginç!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:19
Trambüsün Kayıtları da İlginç!
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce hiç imal edilmemiş olduğu, teknik testleri yapılmadan Türkiye'de tek alıcısı durumundaki Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildiği, demode bir sistem olduğu vb. gibi  eleştirilere rağmen aylarca insansız ve kum torbalarıyla test edildikten sonra, 11 Mart'tan itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da birinin direksiyonuna geçtiği törenle insanlı teste başladığı duyurulan ve 15 Mart Pazar gecesi yolculu sefer yapan birinin yanmasıyla yeniden eleştiri odağı olan trambüslerin, ruhsat ve tescil kayıtları da kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarından itibaren peyderpey getirilmeye başlanan ve ilkleri Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde teşhir edilen trambüslerin diğerlerinin teslimi ise geçtiğimiz yıl sonunda tamamlanmıştı. Ancak; kayıtlara göre 2014 yılının Nisan ayından itibaren peyderpey ruhsatlandırılan, aylardır Merkez- Üniversite hattında, işleyen trafikte denenen trambüslerin tamamının tescillerinin kısa bir süre önce, 2 Mart 2015'de yapıldığı ortaya çıktı.

44 AG 019 plakalı aracın kayıtlarda 25 Nisan 2014 tarihinde ruhsatlandırıldığı, yine araçlardan  44 AG 011 ve 44 AG 012 plakalı olanlarının 17 Haziran 2014 tarihinde,  44 AG 016 ve 44 AG 018 olanlarının 10 Eylül 2014 tarihinde, 44 AG 013, 44 AG 014, 44 AG 015, 44 AG 017 ve Pazar günü yanan 44 AG 020 plakalı aracın ise 10 Kasım 2014 tarihinde ruhsat kaydının yapıldığı öğrenildi. Araçların kayıtlarında hak mahrumiyetlerinin olduğu ve 2 Mart 2015 tarihinde hepsinin ‘teşvikli’ hak mahrumiyeti kayıtlarının sisteme girildiği de görüldü.

Araçların henüz Malatya’da testine bile başlanmadan kayıtlarının  yaptırılması akıllarda soru işaretlerine yol açtı. Ayrıca 2014 yılının Nisan ayında ruhsat kaydı yapılan aracın nasıl 2015 model olduğu da anlaşılamadı. 

Yine, ilgili yasada tanımlanmayan Trambüse, proje ilk ortaya atıldığında "Bu düpedüz troleybüs" eleştirilerine karşılık, "Hayır bu başka, modern bir araç" yanıtları verilirken ve geçtiğimiz günlerde MOTAŞ yetkililerinın, aracı "aslında troleybüs ama.." diye değerlendirdikleri hatırlanırken, tescil kayıtlarında aracın cinsinin "CG Körüklü a tab. t kat" olarak yazılması, bunun hangi cins araç kategorisine dahil edildiği sorularını akla getirdi.

FOTOLAR: Yanan trambüsün enkazı, Başkan Çakır'ın deneme sürüşü ve 10 trambüsün tescil kayıtları..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız