SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trambüsün Test Alanı Malatya!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:28
Trambüsün Test Alanı Malatya!.
A- A+ PAYLAŞ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplu ulaşım için Trambüs sistemi üzerinde çalıştıklarını bildirerek, Malatya’daki Trambüs uygulamasında bir sorun çıkmaması halinde aynı sistemi Samsun’a götüreceklerini açıkladı. Malatya Büyükşehir Belediye yönetiminin, tüm eleştirilere ve daha önce üretilip test edilmiş örnek bulunmadığı yolundaki tepkilere karşın tercih ettiği, çok yüksek bedeller ödeyip aldığı, üstüne de firmanın ürettiği araçların "ilk test alanının Malatya olmasını" sağladığı trambüs projesine yönelik eleştirilerin doğruluğu da böylece bir kez daha ortaya çıkmış oldu. 

Samsun kamuoyunun yakından takip ettiği Tekkeköy Kavşağı-Gar Kavşağı arasında hizmet verecek tercihli yol projesiyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla hem hızlı ve konforlu toplu ulaşım imkanı sağlanacağını hem de trafik sıkışıklığının giderileceğini söyledi.

“MALATYA VE KAYSERİ’Yİ TAKİP EDECEĞİZ, SORUN ÇIKMAZSA ALACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, " yol projesi, büyük bir ulaşım projesidir. Bunun amacı, Samsun-Tekkeköy arasındaki yolu, sadece devlet yoluna bağımlı olmaktan çıkarmaktır. İleride de havaalanıyla ilgili bir ulaşım ihtiyacı ortaya çıktığında hiç olmazsa birinci adımını çözmüş oluruz diye düşünüyorum. Tercihli yol inşaatı hızla devam ediyor. Yakın zamanda bitireceğiz. Akabinde hemen toplu taşıma sistemiyle donatmak istiyoruz. Bu günlerde bunun üzerinde tartışıyoruz. Şuan treleybüs şeklindeki lastik tekerlekli araçları kullanacağız. Şuan bu araçları Malatya ve Kayseri aldı. Onlar faaliyete geçtikten sonra takip edeceğiz. Yaşanabilecek aksaklıkları ve eksiklikleri görüp yaşamamaya yönelik tedbirler alarak biz de Samsununuza getirip hizmete sokacağız" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, “Kayseri ve Malatya tatbikatında bir sorun yaşanmazsa bu sistemi diğer güzergahlarda 2 yıl içinde yapıp bitireceğiz. Ekstra bir yol yapmak gerektirmediği için işimiz biraz daha kolay."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız