SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Transfer Kongreden Sonra.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:58
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un kulüp basın sözcüsü Selim Pilten, gündemlerindeki ilk konunun mali ve olağanüstü kongre olduğunu ifade ederek, kongrenin ardından yeni sezonla ilgili planların hayata geçirileceğini söyledi. 

Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan Nurettin Soykan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Pilten, "Takımımızın PTT 1. Lige çıkmasıyla alakalı bir kupa töreni düzenleyeceğiz. Yeni Malatyaspor camiası, şehir ve taraftarlar olarak şampiyonluk kupasını hep beraber kaldıracağız. Salı günü saat 17.30'da Malatya İnönü Stadı'nda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımıyla kupamızı alacağız" dedi.

Pilten, kupa töreni sonrası şampiyonluk kutlamalarının yapılacağını ifade etti. Çeşitli sanatçıların düzenlenecek olan kupa töreni gecesinde sahne alacağını dile getiren Pilten, havai fişek gösterisiyle geceyi tamamlayacaklarını belirtti.

Pilten, kupa töreni kapsamında düzenlenecek organizasyonun ücretsiz olduğunu kaydederek, Malatyalıları düzenlenecek olan törene davet etti. Güzel bir organizasyon hazırladıklarını dile getiren Pilten, "Kupa törenine futbolcularımızın büyük bir kısmı katılacak. Birkaç futbolcu arkadaşlarımız mazeret bildirdi ama onların haricinde futbolcularımızın birçoğu kupa töreninde yer alacak. Yönetim ve teknik heyette tam kadro Malatya İnönü Stadı'nda olacak" dedi. 

"Antrenman sahasında çalışmalar devam ediyor, yeni sezona yetişecek"

Orduzu Pınarbaşı'nda bulunan antrenman sahasının yapımı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Pilten, "Antrenman sahasında çalışmalar sürüyor, sahamız gelecek sezona yetişecek. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın o anlamda ciddi bir desteği var. Antrenman sahamız iki futbol sahası büyüklüğünde, ekimle randıman alınmayacağı düşünüldüğü için rulo çim serilecek. Bu kapsamda altyapı çalışmaları ile rulo çimin altına serilecek olan malzemelerle ilgili çalışmalar sürüyor. Bu işlemin ardından rulo içim uygulaması yapılacak" diye konuştu. 

"Maddi anlamda bir sıkıntı yok"

Pilten, bir gazetecinin, 'bazı futbolcuların alacaklarından dolayı Malatya'dan ayrılmadıkları, kulübün futbolculara borçlarının olup, olmadığı' yönündeki sorusuna, "Futbolcularımızın büyük bir kısmı kendi memleketlerine gittiler. Malatya'da kalan 2 ya da 3 futbolcumuz var. Bu futbolcularımız, çocuklarının eğitimlerinden dolayı halen Malatya'da bulunuyorlar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanımız Adil Gevrek, maddi olarak ciddi manada desteklerine devam ediyorlar. Maddi anlamda bir sıkıntı yok. Kulüplerinde şirketler gibi borcu olabiliyor. Süreç içerisinde bu borçlar eritiliyor" cevabını verdi. 

"Kongre sonrası transfer çalışmaları başlayacak"

Pilten, gündemlerindeki ilk konunun mali ve ardından olağanüstü kongre olduğunu ifade ederek, kongrenin ardından transfer çalışmalarına başlanılacağını belirtti.

Teknik direktör Feyyaz Uçar ile yolların ayrıldığı yönünde çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını dile getiren Pilten, "Feyyaz hocamızla ne yolları ayırdık ne de yeni bir sözleşme yaptık. Şuanda her şey durağan vaziyette devam ediyor. Yönetim kurulu oluştuktan sonra bu konuyla ilgili net bir karar verilecek" dedi. 

"İhtiyacımız var ama o yönde bir görüşmemiz olmadı"

Metro firmasının kulübe otobüs vereceği yönünde çıkan söylentilere değinen Pilten, "Malatya'daki açılışları nedeniyle Malatya'ya gelen firma yetkilileri, tesisimizi ziyaret ettiler. Yaklaşımları oldukça iyiydi. Takıma otobüs verilmesiyle ilgili bir görüşme olmadı. Onların işi yolcu taşımacılığı, bizim de o anlamda bir ihtiyacımız var. Kulüp başkanımız ile firma yetkilileri bir araya gelirse ortaya net bir şey çıkacaktır" diye konuştu. 

"Statlarda incelemelerde bulundular"

Pilten, TFF'den gelen iki farklı heyetin mevcut ve yeni yapılan statlarda bir dizi incelemelerde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde TFF'den iki heyet Malatya'ya gelerek bir takım incelemelerde bulundular. Birinci heyet e-bilet uygulamasıyla, ikinci heyet ise güvenlikle alakalı incelemelerde bulundu. Malatya İnönü Stadı'nda ve yeni yapılan statta bir takım incelemeler yapıldı. Yeni stadın şantiye şefi de bu toplantıda yer aldı ve 2016 Ağustos ayından önce stadın bitirilemeyeceği yönünde bir ifade kullandı. Tabi mevcut İnönü Stadı'na 4-4,5 milyon TL'lik bir yatırım yapılacak. Bu sistem daha sonra sökülerek, yeni stada götürülecek. En azından heyetin belirleyeceği kriterlere uygun imalatların yapılmasını şantiye şefinden istedik. Heyet bize raporu sundu bizde yeni stadı yapan firmaya bunu ilettik."

"Takıma herkes sahip çıkmalı"

Pilten, takıma PTT 1.Ligde herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, “Artık PTT 1.Ligdeyiz. Herkesin bu takıma daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Malatya’nın bütün dinamiklerinin gerçekten harekete geçmesi gerekiyor. Bu takımın PTT 1.Ligde başarılı olup, Süper Lige çıkması için herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB), Milletvekillerimiz, iş adamlarımızın tamamı taşın altına elini koymalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız