SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Transfer Yapacağız.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:04
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Mehmet Altıparmak, ligin ikinci yarısına en iyi şekilde hazırlanarak, sezon sonunda hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi. 

Ligin ilk yarısında takım olarak hedeflerinin altında kaldıkları öz eleştirisini yapan Altıparmak, “Gerçekçi olmak gerekirse şuanda takım hedeflerinin altında. Bizden önceki dönemde de altındaydı, biz geldikten sonraki dönemde de istediğimiz puanları toplayamadık. Tabi ki bunda bir sürü faktör var. Sezon başından bu yana gelen ve biz geldikten sonraki yeni sistem ile yeni bir düzen bunların hepsi bir faktör. Ama hiçbiri bahane değil. Gerçekten çok kaliteli bir ekibimiz var. Ama kaliteli ekiplerden sahada bazen verim alamayabiliyorsunuz. Bizim ligimiz mücadele lig. Ne kadar kaliteli olursanız olun, sahada mücadele etmiyorsanız, sonucunu alamıyorsunuz” dedi.

Devre arası kamp çalışmalarında takım olarak eksikleri çalışarak tamamlayacaklarını kaydeden Altıparmak, “Biz gerçekten iyi bir takımız. Takımımız çok iyi oyunculardan kurulu. Ama sahadaki mücadele gücümüz, kendimizle doğru orantılı değil. Bizim son 4-5 maçlık periyottaki en büyük eksikliğimiz buydu. Devre arası kamp çalışmalarımızı bu yönde yapacağız. Koşan ve mücadele eden bir ekibe ihtiyacımız var. Bunu yaparsak, kalitemizde ortaya çıkacaktır. Bütün amacımız ve bütün çalışmalarımız bu yönde olacak” diye konuştu.

“SAHADA HER ŞEYİNİ ORTAYA KOYAN BİR TAKIM OLACAĞIZ”

Tecrübeli teknik adam, Malatya halkının ve taraftarların takımdan beklentilerini çok iyi bildiklerini belirterek, “Ligin ilk yarısında Malatyalıları çok üzdük. Tabi ki büyük beklentiler var. Bizde bu beklentilerin farkındayız. İkinci yarıda yapacağımız en büyük iş sahada koşan ve mücadele eden, forması için mücadele eden ve Yeni Malatyaspor için mücadele eden herkes sahanın içinde olacak. Çünkü biz son 4-5 haftalık periyotta göreve geldiğimizde daha önceden kaynaklanan ve bizden sonraki antrenman düzeniyle alakalı eksikliler vardı. Buda oyun anlamında takımı etkiledi. Ama ligin ikinci yarısında koşan, mücadele eden, rakibini her alanda rahatsız eden, kazanmak için sahada her şeyini ortaya koyan bir takım olacak. Biz bütün çalışmalarımızı bu yönde yapacağız. Rakibimiz sahamıza geldiği zaman maçı seyreden herkes “Bugün Yeni Malatyaspor kazanır” diyecek bir takım olacağız. Bizim şuandaki en büyük hedefimiz budur" şeklinde konuştu.

“LİGİN İKİNCİ YARISINA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ”

Bayrampaşa maçında alınan mağlubiyet sonrası taraftarların verdiği tepkide haklı olduklarını kaydeden Altıparmak, “Bayrampaşa maçı sonrası verilen tepkide taraftarlar haklıydı. Gerçekten büyük bir beklenti vardı. Bu beklenti sadece onlarda değil, hepimizde vardı. Biz ne kendimize ne de Yeni Malatyaspor’a yakışan bir oyun oynayamadık. Neticesinde de kaybettik. Taraftarlar söylemlerinde çok haklılar. Ama şunu da gözden ırak tutmasınlar ki, 4-5 haftalık periyotta elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık ama takımın fiziksel olarak durumu ortadaydı. İlk planda onları halletmeye çalıştık ancak bunda 1-2 maçta başarılı olduk. Futbolcular daha önceden böyle tempolu çalışmamalarından kaynaklanan etkiyle son haftalardaki performanslarında inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Bunlar bizim için yeterli değil. İkinci yarıya her şeyimizi katarak, en iyi şekilde hazırlanacağız. Tabi bunu da çalışarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ALLAH’IN İZNİYLE BAŞARILI OLACAĞIZ”

Tecrübeli çalıştırıcı, kötü bir süreçten geçtiklerini ve bu süreci atlatacaklarını kaydederek, “Ben antrenörlük ve futbolculuk hayatımda ilk defa bu kadar kötü bir dönem geçirdim. 4-5 haftalık periyotta kötü bir dönem geçirdim. Ama biz bunların üstesinden geleceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Tek amacımız hedefimize ulaşmak. Bunu yapmak içinde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu anlamda futbolcularımıza onlardan ne istediğimizi daha iyi anlatacağız. Gerçekten uzun bir kamp dönemi geçireceğiz. Bu zaman sürecinde oynayacağımız hazırlık maçları ve yapacağımız antrenmanlarla futbolculardan ne istediğimiz, hedefe nasıl ulaşacağımızı kendilerine söyleyeceğiz ve bunları isteyeceğiz. Allah’ın izniyle de başarılı olacağız” dedi.

“KİMSE YENİ MALATYASPOR’DAN BÜYÜK DEĞİLDİR”

Ligin ikinci yarısında koşan, mücadele eden ve daha hırslı bir ekip olacaklarına işaret eden Altıparmak, “Cihan’ı ve Sedat’ı herkesten daha çok seviyorum. Bütün futbolcularımı çok seviyorum. Kendileriyle kişisel bir problemim ya da başka bir sıkıntım yok. Ama ikinci yarıya daha değişik bir sistemle, daha değişik bir motivasyonla hazırlanacağız. Bu bağlamda da hem Sedat’ın hem de Cihan’ın bize daha fazla faydası olmayacağına inandığımız için yollarımızı ayırdık. Biz ikinci yarıda daha fazla koşan, mücadele eden, daha hırslı ve istekli bir takımla mücadele etmek istiyoruz. Bu anlamda da şuanda ilk yarıda değerlendiremediğimiz oyuncularımız var. O oyuncuları daha fazla değerlendireceğiz. Biz Sedat ve Cihan’dan yana tercihlerimizi kullandık. Belki kamp döneminde birkaç oyuncuyla daha yollarımızı ayırabiliriz. Hiç kimse Yeni Malatyaspor’dan büyük değildir. Bizlerde buna dahiliz. Kimse Yeni Malatyaspor’un hedefini saptıracak bir düşüncede olmayacak. Bu düşüncede olmayan hiç kimseyle çalışmayacağız. Ama Sedat ve Cihan yönünde böyle bir problemimiz yoktu. Cihan’dan çok fazla faydalanamadık. 24 kişilik bir kadromuz var ve hepsi oynayabilecek durumdalar” diye konuştu.

“BİR KAÇ MEVKİ İÇİN TRANSFER YAPACAĞIZ”

Altıparmak, transferle ilgili olarak yönetimden taleplerinin olduğunu kaydederek, “Yönetimimizle transfer konusunda konuştuk. Bizimde kafamızda olan 2-3 mevki ile alakalı yönetimden taleplerimiz oldu. Orta saha, ön libero ve sol kanat ile ilgili talebimiz oldu. Biz listede verdik. Yönetimle fikir alış verişinde de bulunduk. Kısa zamanda bunları neticelendireceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız