SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Transferde Hatalarımız Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:25:23
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un kulüp basın sözcüsü Hakkı Çelikel, "Ligde Şanlıurfaspor maçı ile yakaladığımız güzel bir çıkış var. Bu çıkışı Kayseri Erciyesspor maçında da sürdüreceğiz" dedi.

Çelikel, ligin 12. haftasında sahalarında ligde zor günler geçiren Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, bu mücadeleyi kazanıp, çıkışa geçmek istediklerini kaydetti.

Kendi sahalarında taraftarları önünde mutlak 3 puanı hedeflediklerini dile getiren Çelikel, "Kayseri Erciyespor iyi kadroya sahip bir ekip. Onlarda bizim gibi ligde istediğini bulamayan ekipler arasında. Biz iyi bir takımız. Ligde Şanlıurfaspor maçı ile yakaladığımız güzel bir çıkış var. Bu çıkışı Kayseri Erciyesspor maçında da sürdüreceğiz. Kendi sahamızda alacağımız üç puan ile ligdeki bu yükseliş trendimizi sürdüreceğimize inanıyorum" dedi.

"Zor günleri taraftarlarımız sayesinde aşacağız"

Çelikel, Malatya'nın futboldaki tek profesyonel takımının Yeni Malatyaspor olduğunu ifade ederek, herkesi takıma destek vermeye davet etti.

Ligde puan olarak sıkıntılı günlerden geçtiklerini kaydeden Çelikel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya’nın profesyonel olarak bir tane takımı var. O da Yeni Malatyaspor’dur. Ligde puan olarak sıkıntılı günler geçirdiğimiz doğru. Ama bunları taraftarlarımız sayesinde aşacağız. İç saha fobimiz olduğu da doğru. Onu da taraftarlarımızın sabrıyla aşacağız. Bu hafta zorlu bir maçımız var. Gelip bizleri sabırla desteklesinler. Bizim bu zaman diliminde buna ihtiyacımız var. Birlik ve beraber olmalıyız. O yüzden tüm Malatyaspor’lu taraftarları Kayseri Erciyesspor maçına davet ediyorum."

"İkinci yarıya güzel transferlerle başlayacağız"

Çelikel, ligin ikinci yarısı için takıma yapacakları takviye konusunda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Hedeflerinin Play-Off olduğunu ifade eden Çelikel, "Biz ligde yeni bir ekibiz. İlk yarının geride kalan 11 haftasında istediğimiz sonuçları alamadık. Puan olarak istediğimiz yerde değiliz. İlk yarıdaki bazı hatalarımızı bize pahalıya mal oldu. Ama ikinci yarıda bunların önlemini aldık. İkinci yarıda güzel transferler ile lige başlayacağız. Benim şahsi düşüncem ikinci yarıdaki transferlerle ikinci yarıda Play-Off oynayacağız. Bunu da inanarak söylüyorum. İkinci yarıdaki takviyelerimiz ile çıkışımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

"Sezon başı transferlerinde bazı hatalarımız oldu"

Çelikel, sezon başında yaptıkları transferlerde bazı eksikliklerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sezonun başında transfer komitesinin yürüttüğü transfer çalışmasında bazı eksikliklerimiz oldu. İlk öncelikle çalıştığımız hocamızdan transfer listesi istediğimizde, elindeki kadronun ligde kendisine yeteceğini belirtmişti. Özellikle yine söylüyorum. Biz, sezon öncesi transfer yapmaktan kaçınmadık. Ama devre arası biz bu yanlışa düşmeyeceğiz. Çalışmalarımıza şimdiden başladık. İlk yarının sonunda bu takımda heyecan yaratacak transferlerle, ikinci yarıya başlayacağız."

"İskender'in TFF'ye başvurması bizi rahatsız etti"

Forvet oyuncusu İskender Alın'ın kadro dışı bırakılmasını da değerlendiren Çelikel, golcü futbolcunun iyi niyetli olmadığını savundu.

Çelikel, Yeni Malatyaspor'un büyük bir aile olduğunu ifade ederek, "Biz, Yeni Malatyaspor kulübü olarak bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Futbolcuların alacakları konusunda Kulüp Başkanımız Adil Gevrek’in bizzat görüşmesi olmuştur. Bu ayın sonuna kadar mutlak ödeme yapılacağı garantisi verilmiştir. Ama İskender kardeşimiz on günlük bir gecikmeyi bahane ederek, TFF’ye başvurması bizi rahatsız etti. Malatyaspor taraftarların İskender Alın konusunda ortaya koyduğu tutum belliydi. Performansı belliydi. Biz, ona rağmen tahammül sınırlarını zorlayarak, İskender kardeşimize sabır gösterdik. Bunu Malatya’daki baskıya rağmen yaptık. Ben, emeğin vebal olduğunu düşünüyorum. Emeğe saygılı olmak zorundayız. Ama İskender bizi başka kulüplerle karıştırdı. Yeni Malatyaspor camiasının bir duruşu vardır. Burası büyük bir camiadır. Bu kulüp böyle şeylere müsamaha gösterilmez. Yinede verdiği emeklerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

"Kulüp olarak büyük bir borcumuz yok"

Her kulübün borçlarının olduğunu dile getiren Çelikel, "Baktığınız zaman profesyonel olarak liglerde mücadele eden birçok kulübün maddi problemleri var. Avrupa’da bile mücadele eden takımların kendilerine oranla borçları vardır. Maddi sıkıntısı olmayan hiçbir kulüp bulamazsınız. Birçok kulüple ortalamaya vurursak eğer, biz şuanda iyi durumdayız. Çok şükür kulüp olarak büyük bir borcumuz yoktur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız