SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Travma İlk, Kalp İkinci Sırada..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 112 Acil Servis Hizmetleri'nin bir yıl içerisinde 22 ayrı noktada toplam 20 bin 532 hasta çıkışı yaptığı bildirildi.

Malatya Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tarkan Şahin, "2006 yılında il merkezindeki 7 adet, 13 ilçe merkezi ve 2 karayolu üzerine konuşlandırılmış toplam 22 istasyon ile toplam 20 bin 532 hasta için ambulans çıkışı yapılarak müdahale edilmiştir" dedi.

Dr. Şahin, "Müdahale edilen hastaların olay tipine baktığımızda, yüzde 70'inin tibbi hastalıklar, diğer bölümü ise trafik, iş ve diğer kazalar ile yaralanmalar oluşturmaktadır. Bu hastalarımızın yüzde 6'yı oluşturan bin 170'ine yerinde müdahale edilmiş, yüzde 44'ü oluşturan 8 bin 536 vaka hastaneye nakledilmiş ve yüzde 49'u oluşturan 9 bin 472 hasta ise hastaneler arası nakil yapılmıştır. Müdahale ettiğimiz hastaların ön tanıları ise yüzde 22'si olan 4 bin 671 hastaya travma, yüzde 18'i olan 3 bin 768 hastaya kalp rahatsızlığı, yüzde 13'ü olan 2 bin 696 hastaya nörolojik ve yüzde 8'i olan bin 542 hastaya ise solunum hastalıkları ön tanısı ile müdahale edilmiştir" şeklinde bilgi verdi.

Vakaların yüzde 92'sine 0-10 dakika arasında müdahale edildiğini belirten Dr. Şahin, "2006 yılı içerisinde acil hastalarımız dışındaki hastalarımız içinde hasta nakil sistemi kurulmuş olup, evden hastaneye nakil, hastaneden eve nakil ve evden eve nakil içinde acil olmayan hastalarımıza hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız. Acil olmayan hastalarımızın da bu hizmeti alması için 112 yi aramaları yeterli olmaktadır. Hasta nakil sistemi kapsamında 2006 yılı içerisinde bin 258 vaka çıkışı yapmıştır" ifadelerini kaydetti.

112 ambulanslarının en fazla müdahaleyi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yaptığını ve bu aylarda Travma hastalarında da artış olduğunu belirten Dr. Şahin, 18 Mayıs 1999 tarihinde Malatya'da hizmet vermeye başlayan 112 hizmetlerinin bugüne kadar 72 bin 686 vaka çıkışı yaptığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız