SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tren OSB'ye de Uğrayacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:54
Tren OSB'ye de Uğrayacak
A- A+ PAYLAŞ
Devlet Demir Yolları 50 milyon 50 milyon TL yatırım ile Malatya’da bu yıl yatırımcı kuruluşlar arasında Devlet Su İşleri’nden sonra ikinci kuruluş olurken, kurumun tren raylarını yenilemeye ağırlık vereceği bildirildi.
 
Devlet Demir Yolları Malatya 5.Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, yaptığı açıklamada, “Devlet Demir Yolları olarak bu yıl 50 milyon TL’lik yatarım planlandı. Bununu 31 milyon TL’si demiryolu hatlarının yenilenmesine harcanacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Bu yıl, Malatya ile Kahramanmaraş Narlı arasında 100 kilometre yol yenileme çalışması yapacaklarını söyleyen Ülker, Malatya-Çetinkaya arasında ise yol yenileme çalışması yapıldığını hatırlattı.
 
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 3 milyon ton demir cevherinin işleneceği demir peletleme tesisi kurulacak olması nedeniyle, bu demir peletlerinin İskenderun limanına taşıyacak olan trenlerin gideceği güzergahtaki rayların yenileneceğini ifade eden Üzeyir Ülker, yük taşımacılığına önem verdiklerini de vurguladı.
 
TREN, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE DE GİDECEK
Bu arada, Devlet Demir Yolları olarak Organize Sanayi Bölgelerine kadar gidip, buradaki yükü alıp gideceği yere taşıma çalışması yaptıklarını söyleyen Ülker, “Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’ne trenle girip, yükümüzü alıyoruz. Diyarbakır ve Malatya organize sanayi bölgelerine de girmek için çalışmalarımız sürüyor.
 
Malatya için Yazlak istasyonundan 717 metre hat döşenecek ve organize sanayideki yükler alınacak. Yıllık 500 bin ton organize sanayiden yük taşımayı planlıyoruz. Bunun 100 bin ton’u kayısı olacak. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda oldukça ilgili ve yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız